[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

02 jun 2016

Når karrieren slutter: ”Skal turde være dårlig igen”

Spillerforeningen har fulgt fodboldspiller Dennis Sørensen i de sidste måneder op til hans karrierestop. Få et unikt indblik i de overvejelser man som aldrende professionel sportsudøver gør sig om fremtid, identitet og karriere.

Som elitesportsudøver, der står ansigt til ansigt med et snarligt karrierestop, er der mange spørgsmål at tage stilling til. Kan jeg stadig være med sportsligt? Kan jeg motivere mig til at tage endnu en tørn? Hvad siger familien? Hvor godt er jeg forberedt til den store transition, der er i vente? Hvad forventer klubben af mig?

Der er mange overvejelser at gøre sig. Fodboldspiller Dennis Sørensen giver i en artikel hos Spillerforeningen et unikt indblik i disse overvejelser. Uddrag fra artikel:

- Når man er fodboldspiller, bliver man målt på at være god til noget, have succes og at forbedre sig. Hele ens identitet er bygget op om at være fodboldspiller. Jeg tror, det kan være meget svært at håndtere, at man lige pludselig står og ikke ved, om man kan noget, eller hvad man i givet fald kan.

- Jeg tænker ikke så meget på, at tilværelsen som fodboldspiller kan være et liv, hvor man er feteret, får meget opmærksomhed og sådan noget. Det er mere den selvforståelse, man har som fodboldspiller. "Jeg gør det her, jeg er pisse god til det og derudaf." Det er lidt sværere, når man begynder at studere. Hvordan er det lige, man gør det?

Dennis Sørensen fortsætter;

- Jeg er vant til at være god. Jeg er vant til, at folk har en eller anden respekt for mig. Lige meget, hvor meget man prøver at adskille personen fra fodboldspilleren, er det da rart, at der er nogen, der synes, at du er god til noget, forklarer han.

Der kan man, som han siger, få et chok, når man skifter branche. For mens fodboldspilleren tilhører eliten, er samme person nybegynder i de nye omgivelser - hvad enten det er studiet eller på arbejdspladsen.

- Det handler ikke kun om at være fodboldspiller. Det handler også at være god, at være bedre eller at være bedst. Det kan gøre, at karrierestoppet er skræmmende. For du kan jo ikke gå ud og være bedst til noget, du aldrig har prøvet før.

Og det kræver, at man tør at være dårlig til noget igen, før man kan blive god til det. Præcis, som da man første gang sparkede til en bold, forklarer han.

Læs hele artiklen her

 

Har du behov for hjælp eller rådgivning i forbindelse med forberedelsen til livet efter sporten?

Kontakt 4players rådgivningsteam

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder