[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

02 dec 2009

Den dumme fodboldspiller er på retur

Aldrig før har så mange fodboldspillere taget en uddannelse.

Følgende artikel blev bragt i Politiken den 25. nov. 2009.
Af Maj Susanne Junker.

Johan Absalonsen har netop afsluttet sin hf og er så småt gået i gang med at læse jura på Syddansk Universitet - altså samtidig med, at han som landsholdsspiller sparker bolden i mål for Danmark.
 
Spillerforeningens uddannelsesprojekt 'Study4player' gør det muligt at kombinere elitefodbold og tunge lovtekster samtidig, og det er den skudstærke Johan Absalonsen ikke ene om at have opdaget. Projektet, der guider eliteudøvere til en fleksibel uddannelse, er blevet en kæmpe succes blandt fodboldspillerne.
 
"Jeg kan huske, da vi startede. Der var måske en eller to, der havde hørt om vores projekt, og så var der måske en, der gerne ville rådgives. I dag er der blandt en trup på 20 mand fire-fem stykker, der allerede er i gang, og en fire-fem stykker, der gerne vil hjælpes i gang," siger Spillerforeningens formand, Thomas Lindrup.
 
Krisen er en øjenåbner
Foreningen vurderer, at projektet har hjulpet op mod 400 elitespillere med at komme i gang med en uddannelse siden projektets start i 2005.
 
En stor del af dem er fodboldspillere, som Esbjergs måljæger Jesper Lange. Han er 23 år og er lige gået i gang med at læse til folkeskolelærer. 
 
Flere fodboldspillere bliver arbejdsløse
"Ens karriere er forholdsvis kort i den her verden, så jeg kan lige så godt forberede mig på livet efter fodbolden, mens jeg er i det, i stedet for at skulle bruge nogle år på det bagefter."
 
Det ræsonnement er lige præcis en af årsagerne til projektets succes.
 
"For tre år siden var der ikke nogen, der anede, der var noget, der hed finanskrise. Det har man fundet ud af i dag, og de unge har også fundet ud af, at det ikke kun går opad i det her system. Så jeg tror, det har været en øjenåbner for mange. Der er andet i livet end lige fodbold, og det er ikke sikkert, man har en kontrakt, når ens kontrakt udløber om et halvt eller helt år," siger Thomas Lindrup, der også giver de dygtige uddannelsesvejledere og den massive indsats æren. Projektet tilrettelægger undervisningen til den enkelte spiller, så han eller hun ikke behøver at svigte sin træning for at følge uddannelsen.
 
"Det handler om at få fjernet alle de undskyldninger, der er for en spiller for ikke at læse - som at man ikke kan gå til eksamen i januar, fordi man skal på træningslejr. Det skal vi have drejet over på de muligheder, der er i stedet," siger Spillerforeningens formand.
 
Trangen til studier meldte sig
For Jesper Lange er det en kærkommen hjælp. Han kunne godt mærke, at hjernecellerne ikke blev stimuleret af at sparke til fodbolden.
 
"Jeg begyndte at kede mig. Jeg følte, at de ting, jeg havde lært i gymnasiet, begyndte at blive mere og mere fjerne for mig, så jeg fik en trang til at komme lidt op i omdrejninger igen," siger han.
 
Arbejdsløsheden er ved at sætte sig fast i dansk fodbold, men det rører ikke Jesper Lange, der har kontrakt med Esbjerg til 2010.
 
"I min verden er det ikke så lang tid, men det er ikke derfor, jeg nu tager en uddannelse. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg nok skal spille fodbold - også om over et år."

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder