[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

05 maj 2010

Uddannelse betaler sig trods krise og ledighed

Ledigheden blandt nyuddannede er under krisetider dobbelt så høj som ledigheden for den del af arbejdsstyrken, der har de samme uddannelser. Men uanset risikoen for ledighed, er uddannelse vejen frem – både for den enkelte, men også for samfundet.

Ledigheden blandt nyuddannede er under krisetider dobbelt så høj som ledigheden for den del af arbejdsstyrken, der har de samme uddannelser. Det viser en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Værst ser det ud for nyuddannede med lange videregående uddannelser, hvor det er over 20 procent, der må stille sig i ledighedskøen efter endt uddannelse. Med andre ord er hver femte nyuddannet akademiker ledig efter endt uddannelse.
Alligevel kan det godt betale sig at tage en uddannelse. Selv hvis en nyuddannet går ledig i fem år efter endt uddannelse, vil det stadig kunne betale sig - målt i livsindkomst.

Hertil vil det danske samfund frem mod år 2019 mangle godt 45.000 faglærte og 105.000 personer med en videregående uddannelse sammenlignet med i dag.

Uddannelse er vejen frem
Selvom finanskrisen er over os og mange nyuddannede ikke kan få job, er det stadig vigtigt at uddanne sig. Kresten Blæsild, som er uddannelsesrådgiver i Study4player, mener, at det for elitesportsudøvere, kan være vitalt at kombinere sportskarrieren med en studieplads:

"Det kan være af afgørende betydning for sportsudøvere at beskæftige sig med andet end sporten. Det er vigtigt, at man kan koble af fra det sportslige nogle gange, så karrieren ikke er det eneste, man tænker på. Det er utrolig sundt at holde hovedet i gang. Man bliver mere skarp og fokuseret, og samtidig mener jeg faktisk, at det både på kortere og længere sigt kan gavne den sportslige præstation."

Derudover mener Blæsild, at det for elitesportsudøvere er ekstra vigtigt at have en uddannelse med sig, fordi karrieren kan stoppe når som helst:

"En sportskarriere varer kun et begrænset antal år. Derimod har man en uddannelse for livet. En udøver kan yderligere være så uheldig med en skade, at der ikke er andre muligheder end et karrierestop. Flere undersøgelser viser også, at det eksempelvis er nemmere at komme videre efter sportskarrieren, hvis man har noget andet at falde tilbage på," slutter Kresten Blæsild.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder