[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

06 dec 2016

Rasmus Lauge: Håndboldkarriere og uddannelse er ikke uforeneligt

Det er ikke uforeneligt at være professionel håndboldspiller og studerende. Tværtimod mener Rasmus Lauge, at den praktiske ballast fra håndboldkarrieren er en fordel. Holdbussen er blevet hans læsesal.

Det kan være svært at få uddannet sig samtidigt med, man står midt i et professionelt udlandsophold i en af verdens hårdeste håndboldligaer, Bundesligaen. Ikke desto mindre er det netop, hvad Rasmus Lauge fra SG Flensburg-Handewitt og det danske landshold har sat i gang.

- Jeg har altid gerne ville lave noget med kroppen, så da muligheden opstod, slog jeg til, fortæller Rasmus Lauge om sit valg af uddannelse.

Egentlig havde Rasmus snit til at læse medicin, da han var færdig på gymnasiet. Det krævende medicinstudie og en professionel håndboldkarriere i udlandet går dog ikke hånd i hånd, så playmakeren fra SG Flensburg-Handewitt måtte finde sig en anden studieretning. Det har han fundet hos At Work-skolen.

- Jeg har været skadet en periode med min knæ. I denne skadesperiode har jeg hiet efter at finde et eller andet jeg kunne fylde min hverdag op med. Jeg kiggede efter mine muligheder og konkluderede, at jeg godt kunne tænke mig at blive personlig træner. Jeg ville gerne have noget i bagagen og blev senere opmærksom på, at At Work havde en aftale med Håndbold Spiller Foreningen og 4player, fortæller Rasmus. 

Online undervisning
Netop At Work-skolen, som Rasmus Lauge er tilknyttet, tilbyder en helt særlig form for E-learning, som er meget grundig, og hvor du kan lytte til og se undervisningen igen og igen. Ligeledes vil du have hele online pensum til din rådighed, så snart du starter på de enkelte dele af forløbet.

Rasmus er ikke ene om at kigge mod At Works uddannelser. Et stigende antal elitesportsudøvere uddanner sig hos At Work-skolen, der tilbyder uddannelser og kurser indenfor træning, massage, kost, vægttab samt sundhed og livskvalitet i øvrigt. Det fleksible setup og samarbejde med study4player betyder, at du kan følge med, selvom du har skæve træningstider og et tætpakket kampprogram. 

- 75 % af min uddannelse foregår online, hvilket passer mig super. Det føles ligesom at sidde til en forelæsning. Jeg skal snart have min første enkeltundervisning online, fordi jeg ikke har mulighed for at være til stede hver gang der er fremmøde på holdet, fortæller Rasmus og fortsætter:

- I gennemsnit skal jeg være til fremmøde undervisning 4-5 timer om ugen, men når jeg samtidigt har mulighed for enkeltundervisning, når jeg er forhindret, misser jeg ikke noget, hvilket skyldes aftalen med Håndbold Spiller Foreningen. 

Bussen som læsesal
I Bundesligaen spiller man rigtig mange kampe. Kombinationen af mange og lange udebaneture betyder, at der er meget transporttid. Før i tiden betød det, at der var rig mulighed for at se det seneste skud på Netflix-stammen, men nu bruger Rasmus Lauge i stedet sin tid på at studere.

- En af de helt klare fordele ved dette setup er, at jeg kan sidde med stoffet på vores lange busture og erstatte Netflix serier med fysik og anatomi. Når jeg ellers er klar, og ikke er skadet, bruger vi ofte seks timer i bus til en udebanetur og overnatter på hotel, inden vi igen bruger seks timer i bussen på vej hjem igen. Så jeg har jo tiden til online-delen op til kampene, fastslår han

Dermed peger Rasmus Lauge på, at der er rig mulighed for at få læst de tekster, der opgivet i pensum. Også selvom han der er et tætpakket program. Og ifølge Lauge er den professionelle håndboldkarriere faktisk en fordel, når det kommer til lige netop hans uddannelse.

- På den praktiske del har man jo en kæmpe fordel qua man er professionel håndboldspiller, og det er jo næsten ligesom at køre på cykel. Sidste gang var det med frivægte, hvilket jeg jo naturligvis har prøvet mange gange før, der er opmærksom på, at livet som professionel håndboldspiller har en stakket frist.

- Pensionsalderen bliver jo nok sat yderligere op, så med de muligheder jeg har for at tage disse kurser og uddannelser inden for mine interesseområder, kan jeg stille mig selv stærkere i fremtiden og til tiden efter håndbolden. Nu har jeg i hvert fald mere indhold og noget seriøst at give mig til på alle de rejser, vi har, slutter han. 

 
Læs mere om At Work-uddannelserne og alle de andre fleksible online uddannelser i Study4player Online Academy

 
For mere info omkring dine online uddannelsesmuligheder og evt. tilmelding kontakt rådgiver i Study4player, Jesper M. Kristensen, på mail jesper.kristensen@spillerforeningen.dk eller telefon 27 14 49 22.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder