[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

08 jan 2018

Kevin Mensah: Studiet giver mit liv mere værdi

Fodboldspiller i Brøndby IF, Kevin Mensah, ser frem mod nogle hårde uger her i vinteropstarten inden der igen er betydningsfulde kampe på spil i februar. Men derudover følger også opstarten på et nyt fag på den akademiuddannelse Kevin læser via Study4player hos Erhvervsakademi Aarhus. Her starter ét fag hvert halve år, hvilket ifølge Kevin gør det muligt for næsten alle at gennemføre.

Hey, vandt I i weekenden?
Hvis vi skruer tiden nogle år tilbage, startede Kevins uddannelsesrejse med, at han, ligesom mange andre unge elitesportsudøvere, var meget skoletræt. Dette resulterede i, at han droppede ud af sin ungdomsuddannelse. Kevin færdiggjorde dog senere sin ungdomsuddannelse via HF-enkeltfag, hvilket gav ham mod på mere.

- Fra en ung alder havde jeg mange skader, og jeg besluttede ret hurtigt, at jeg var nødt til at have noget andet at tage mig til, så fodbolden ikke fyldte det hele. Glæden i livet skulle ikke alene gå på om jeg havde succes med fodbold eller ej, eller om jeg var skadet eller ej, fortæller han.

Kevin studerer International Handel og Markedsføring på Erhvervsakademi Aarhus, hvor store dele af uddannelsen er tilrettelagt online. På uddannelsen har Kevin oplevet god sparring og har 1:1 møder med sin underviser, når de kan mødes fysisk i København, hvor Kevin bor. Det er han meget taknemmelig for, fordi det giver en god kontrol over, om han er på rette vej.

- Inden jeg startede op på min videregående uddannelse, tjekkede jeg lige op på nogle af de andre spillere, og jeg kunne se at flere spillere, som eks. Johan Absalonsen og Kasper Risgaard, var i færd med videregående uddannelser, hvilket gjorde at jeg tænkte; Hvis de kan - og endda med familier og børn - så kan jeg også, fortæller Kevin.

Han tror samtidig, at dét, der skræmmer mange, er tanken om, at det bliver for meget og ligefrem stressende hvis man både skal præstere på banen hver eneste dag, og samtidig sætte tid af til studiet.

Identitet og overordnet mål
I starten af Kevins karriere døjede han med mange skader, hvor det eneste der har betydet noget - som hos alle eliteudøvere i skadesperioder - var at komme tilbage på banen så hurtigt som muligt.

- Det har senere hen givet mig noget at have noget andet indhold i livet end fodbolden, fordi det gør, at jeg ikke føler mig låst i den ensformige verden som fodbold er, og samtidig giver mig en ballast til at kunne være en del af samfundet, så at sige. Det har gjort det lettere for mig at kunne begå mig uden for banen, fortæller Kevin og fortsætter:

- Bare det der med at folk ikke kun spørger til fodbold, men i lige så høj grad omkring mit studie. Det giver noget værdi til mit liv. Også at mine kammerater ikke forsvinder fordi de får andre interesser, og man bare bliver den ven der træner fra 10-14. Her kan man hurtigt føle at man stagnerer, og ikke flytter sig rent civilt.

For Kevin har det været meget overskueligt at starte deltidsstudiet og blive akademiuddannet indenfor markedsføring. Det overordnede mål er at få en bachelor inden fodboldkarrieren er overstået.

Kigger du mod studier ved siden af sporten?
Læs mere om uddannelsen i International Handel og Markedsføring HER

For yderligere info om International Handel og Markedsføring uddannelsen, og potentielt en snak om dine muligheder, kontakt markedschef på Erhvervsakademi Aarhus, Brian Kruse Jacobsen, på tlf. 72 28 61 65 eller mail bkj@eaaa.dk

Du kan ligeledes læse om dine andre online uddannelsesmuligheder via Study4player Online Academy HER

For yderligere info omkring uddannelserne i Study4player Online Academy kontakt koordinator, Jesper M. Kristensen, på tlf. 27144922 eller mail jesper.kristensen@spillerforeningen.dk

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder