[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

08 mar 2011

Arbejdsgruppe vil undersøge international karrierefond

Parterne inden for Social Dialogue, ECA, EPFL, UEFA og FIFPro, har nedsat en arbejdsgruppe for at undersøge mulighederne i at etablere en fælles international karrierefond.

Foto © FIFPro
 
Arbejdsgruppen vil undersøge karrierefonde på nationalt niveau og undersøge en eventuel etablering af en overordnet international karrierefond for professionelle fodboldspillere.
 
Formålet med en karrierefond er at hjælpe professionelle fodboldspillere med at udfylde den oftest svære overgang fra den sportslige karriere over i den civile hverdag. Karrierefonden er således til for at forebygge, at tidligere fodboldspillere får sociale problemer, når fodboldkarrieren slutter.
 
Flere lande inden for Europa har allerede etableret en karrierefond, men der er betydelige forskelle i loven i størstedelen af landene. Et stigende antal fodboldspillere spiller i mange forskellige lande, og disse spillere har oplevet eller vil opleve problemer, fordi de er tilknyttet forskellige karrierefonde. For at få deres penge, må de kontakte hver enkelt fond. Sådanne problemer kan imødekommes ved at nedsætte en overordnet international karrierefond.
 
Ved det nyligt afholdte Social Dialogue plenarmøde i Bruxelles var the European Club Association (ECA), the European Professional Football Leagues (EPFL), UEFA og FIFPro enige om at følge rådet om en overordnet karrierefond fra to eksperter.
 
Disse eksperter fremlagde præsentationer og anbefalinger for at oprette en fælles international karrierefond. Samtidig blev det anbefalet at oprette karrierefonde i alle lande og at foretage yderligere forskning i EU-pensionsdirektiver og forskning i de forskellige karrierefonde i alle lande.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder