[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

08 jun 2010

Fra fodboldspiller til fysioterapeut

Study4player bringer her et interview med den nu tidligere FCK-styrmand, Ulrik Laursen. I interviewet ser Laursen tilbage på den netop overståede fodboldkarriere og samtidig frem mod en ny tilværelse som fysioterapeutstuderende i Odense.

Foto © Per Kjærbye

Hvorfor har du valgt at stoppe din aktive karriere netop nu?
"Jamen, jeg er blevet ældre og skal bruge mere energi på at holde mig klar. Jeg ville gerne stoppe inden skaderne begyndte at vælte ind, og inden jeg skulle meget energi på eventuelt at komme tilbage. Derudover begynder familien at fylde mere og mere, og jeg vil også gerne have en mere almindelig hverdag. Derudover har jeg været så heldig at få lov til selv at sige stop, frem for en skade som måske ville tvinge mig til det, og det er rigtig dejligt."

Hvordan er det at tænke på, at karrieren er ved at være overstået?
"Det har jeg det helt fint med. Jeg ved jo, at det stopper på et tidspunkt, så det kommer ikke som en overraskelse. Jeg har altid vist, at jeg ikke kan leve af at spille fodbold resten af livet, og nu har jeg lyst til at prøve noget andet."

Hvilke tanker gør du dig om din tid i dansk fodbold - hvad tænker du tilbage på?
"Jeg tænker tilbage på, at det har været fantastisk at spille fodbold hver dag. At rende rundt som fodboldspiller og sparke til en bold, hygge sig og samtidig blive betalt for det - det er et rigtigt godt job. Men i takt med man får nogle andre værdier og en større familie, så er det måske ikke verdens bedste job længere. Jo, for dig selv, men ikke for familien. Når de har fri i weekenden, så er du af sted. Samtidig er det klart, at jo ældre man bliver, så flyttes fokus også over på noget andet."

Hvad kommer du til at savne mest ved livet som fodboldspiller?
"Jeg kommer til at savne, at jeg kan gå ud og lege med en bold. Man skal ikke tænke så meget over det; man gør det, fordi man synes, det er sjovt. Og så atmosfæren i omklædningsrummet. Det kommer jeg også til at savne."

Hvilke tanker har du gjort dig om dit nye karriereforløb?
"Min kone er snart færdig som ergoterapeut, og det er nogenlunde det samme, som man skal igennem som fysioterapeut - så jeg ved lidt om, hvad jeg går ind til. Jeg går ind til mit nye liv med åbent sind og tager det, som det kommer. Der er sikkert en stor aldersforskel på mig og mine medstuderende, men jeg er der for at uddanne mig og for at lære de ting, jeg skal lære."

Hvor langt er du i processen?
"Jeg starter på en helt frisk nu. Jeg er selvfølgelig begyndt at åbne nogle bøger selv for at se, hvad der sker i den verden, fordi jeg vidste, jeg skulle starte. Vi har i FCK flere fysioterapeuter rundt om os, og dem kan vi spørge om meget. Det synes jeg altid har været spændende. Så det er ikke noget, der er fremmed for mig. Jeg tror, min fodboldkarriere har givet mig nogle værktøjer, men nu vil jeg gerne have en mere faglig viden bag, så jeg kan føre det ud i livet."

Hvordan har S4P og Jens Franck hjulpet dig med at komme i gang?
"Study4player har hjulpet mig et rigtig langt stykke af vejen. Jeg kunne i princippet godt komme ind på studiet alligevel, da jeg stadig havde nogle karakterer fra gymnasiet, som kunne få mig ind. Men jeg gik ud af gymnasiet, da jeg var 20 år. Og det er altså mange år at være væk fra skolebænken. Man kommer væk fra det liv, hvor man skal søge arbejde, søge studie osv. Hvad skriver man eksempelvis i en ansøgning til et studie? og hvilken vej skal man gå? Det er spørgsmål, som man kan ligge inde med og spørgsmål som er svære at stå alene med.
Derfor var det rigtig rart for mig at få en samtale med Jens for at finde ud af, hvad jeg havde lyst til, og hvor engageret jeg var. Det tror jeg også, de går meget op i på uddannelsesstederne. Det er sikkert mange, som gerne vil læse videre, men ikke har motivationen. Så stopper de efter et halvt år, og så har de både spildt et halvt års studie og en masse penge. Så motivation skulle afklares. Og da det var på plads, så gik der ikke længe fra, vi havde snakket om det, til jeg stod med en studieplads. Det var selvfølgelig også sjovt at komme hjem til konen og sige "hvor svært er det at få en studieplads?", når man havde fået hjælp.
"

Hvilke tanker gør du dig om fremtiden?
"Det bliver fantastisk. Igen, det kommer ikke som en overraskelse, at jeg skal stoppe. Jeg har også lagt penge til side til, at jeg kan studere i 4-5 år, hvis jeg vil det. Økonomien skal jeg ikke spekulere på, så det er bare med at komme i gang med at åbne bøgerne og komme ind i en rutine med at få læst. Det bliver nok hårdt og trættende for mig at sidde på en skolebænk i det første stykke tid uden at kunne komme ud og røre sig, men sådan er det.
Uddannelsen tager 3,5 år og jeg har da selvfølgelig også gjort mig nogle tanker om, hvad jeg gerne vil lave bagefter, men nu vil jeg lige blive færdig først, og så må jeg se, hvor jeg ender.
"

Hvad har folk i FCK sagt til, at du begynder at læse?
"Der var nogle, der var overraskede, men jeg ville væk fra den verden, jeg har været i så lang tid og få nogle nye input. Samtidig vil jeg lave noget, som er mere givende for folk, der virkelig har brug for det."

Er det vigtigt at spillere tager en uddannelse mens de er aktive?
"Der er nogle fra vores hold som læser, mens andre ikke gør. Jeg valgte at sige, at jeg ikke rører en bog, til jeg er færdig. Jeg ville koncentrere mig om fodbolden. Jeg har så været heldig at komme udenlands, og det vil jo også være et økonomisk spørgsmål, om man skal åbne en bog tidligt eller senere. Og heldigvis har jeg tjent lidt mere, end hvad man gør her hjemme. Så jeg har kunne lægge noget til side, og så har jeg haft tid til at læse bagefter. Det tror jeg, spiller meget ind.
Men det er da meget fornuftigt, hvis nogle tager et fag eller to, mens de spiller fodbold. Man kan godt blive lidt smådum i hovedet af at snakke fodbold hele tiden.
"

Har du nogen gode råd til spillere som overvejer at gå i gang med en uddannelse?
"De skal i hvert fald være motiverede. Jeg tror, at de input de vil få fra et studie, vil gøre deres fodboldspil endnu bedre. Hvis man tager hjem fra træning og sidder og spiller FIFA på PlayStation, ser fodbold om aftenen, snakker fodbold med vennerne, og så kommer næste dag, hvor det også kun er fodbold, så hænger det slet ikke sammen. Jeg tror, man får det bedre med sin fodbold, hvis man åbner en bog en gang i mellem. Nu har jeg ikke selv læst, men jeg er ikke den store fodboldfreak uden for banen. Jeg beskæftiger mig med en masse andre ting, som måske ikke har givet en uddannelse på papiret, men givet en masse menneskelige værdier."

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder