[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

10 jun 2014

Study4player tager temperaturen på: Lærer

I en række artikler tager vi temperaturen på uddannelserne under Study4player Online Academy. Hvad gør uddannelsesinstitutionerne og de studerende for at få de to verdener til at hænge sammen? Her sætter vi fokus på Lærer-uddannelsen fra UC Syddanmark.

Studievejleder på Lærer-uddannelsen på UC Syddanmark, Max Ipsen, udtaler:

- Ved Læreruddannelsen i Haderslev, UC Syddanmark, har vi en del studerende der sideløbende med studierne har karrierer som professionelle idrætsudøvere. Vi har også en del studerende der er gift eller lever sammen med professionelle idrætsudøvere. De har i princippet brug for den samme fleksibilitet som idrætsudøveren, fx i forhold til at bo længere perioder i udlandet.

- Vores netuddannelse er i udgangspunktet fleksibel. Det betyder at mange elitesportsudøvere uden videre - eller kun med mindre justeringer - vil kunne læse til lærer ved UC Syddanmark på netuddannelsen. Der er i hvert semester seminardage, hvor vi som udgangspunkt forventer at de studerende er til stede på Læreruddannelsen i Haderslev. Dagene er meldt ud i god tid. Alligevel kan det forekomme at en idrætsudøver, fx på grund af træningslejr eller kampe, ikke er i stand til at møde op. Vi har et system som gør det muligt at afløse det manglende fremmøde, fx gennem en mindre prøve.

- Vi ser elitesportsudøverne som en resurse for uddannelsen. De er typisk målrettede i deres måde at studere på. Mange af dem er fra sportens verden vant til at skulle præstere og yde en arbejdsindsats. Det kan flere af dem med held overføre til studiet. Vi forsøger med andre ord at være ekstra fleksible i forhold til elitesportsudøverne, men i mange tilfælde er det ikke så meget ekstra der skal til. Netuddannelsen er i forvejen tilrettelagt for studerende der har brug for fleksibilitet, som idrætsudøverne har.

 

Ishockeyspiller i Frederikshavn White Hawks, Lasse Sandgaard, udtaler:

- Jeg studerer på læreruddannelsen ved UC Syddanmark som online studerende, grundet et massivt tidsforbrug på træninger og kamp i ishockey. Ca. 65 årlige kampe kombineret med daglige morgen- og eftermiddagstræninger, umuliggør en "normal" studiegang. Online læreruddannelsen ved UC Syddanmark var derfor den naturlige løsning for mig som idrætsudøver.

- Uddannelsen tilbyder stor fleksibilitet med hensyn til afvikling af praktik, aflevering af opgaver og alle andre tænkelige problemer. Det faktum at man ikke dagligt skal være til stedet på skolen gør, at min dagligdag har været præget af mange Skype-møder med studiegrupper og lærere i forskellige fag. Denne uddannelsesform kræver meget selvdisciplin, men er på ingen måde umulig at gennemføre. Jeg kan derfor varmt anbefale andre atleter at anvende den, da den aktive karriere ikke varer for evigt.

 

Fodboldspiller i Norge, Rasmus Steenberg Christiansen, udtaler:

- Jeg er på fjerde semester i mit lærerstudie, som jeg startede da jeg var bosiddende i Island. Jeg er senere hen flyttet til Norge, men på trods af flytningerne, har studierne aldrig været et problem. Jeg har lagt en speciel plan sammen med skolen, som gør at jeg kan tage de forskellige fag i det tempo som er bedst for mig - så jeg kan have fuld fokus på min fodboldkarriere.

- Lærerne og vejlederne er utrolig hjælpsomme og har stor forståelse for at jeg bruger meget tid på fodbold, samt at jeg prioriterer fodbold højere end studiet. 

- Det faglige indhold er overskueligt og blackboard fungerer glimrende. Lærerne er gode til at lægge arbejdsplaner, opgaver og litteraturlister ind i god tid, så man som studerende lettere planlægge sin hverdag. Personligt har jeg gode erfaringer med Skype-samtaler med lærerne, hvor vi gennemgår stof og får svar på eventuelle spørgsmål.

 

Læs mere om Lærer-uddannelsen og de andre online uddannelser i Study4player Online Academy

 

For spørgsmål omkring uddannelsen eller dine uddannelsesmuligheder generelt kan du kontakte koordinator i Study4player Online Academy, Jesper Thorup, på mail jesper.thorup@spillerforeningen.dk eller telefon 61713199.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder