[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

11 mar 2011

Jacob Neestrup har lagt topfodbold på hylden til fordel for uddannelse

I en alder af 23 år har Jacob Neestrup allerede en stor fodbolderfaring bag sig. Efter at have ageret på fodboldstadions i Danmark, Norge og Island, har han nu valgt at gå ned i fodboldniveau og i stedet fokusere på uddannelse og sin civile karriere.

Jacob trådte sine første fodboldskridt i Fremad Amager, men allerede som ti-årig kom han til storklubben FC København med flere gode og lærerige fodboldår til følge. I ungdomsårene optrådte han på de bedste ungdomshold, og i 2006 fik han debut på FC Københavns førstehold. Debuten blev dog blandt de korteste i historien, da han i sin første tackling blev skadet. En ankelskade, som holdt ham væk fra grønsværen i knapt et år. "Jeg var lige kommet ind i varmen på førsteholdet, så skaden kunne ikke være faldet på et mere uheldigt tidspunkt," husker Jacob Neestrup.
 
Efter en lang genoptræningsperiode skrev Jacob kontrakt med den norske klub Stavanger. Klubben blev en personlig succeshistorie for midtbanespilleren, men grundet økonomiske problemer i klubben fortsatte fodboldeventyret i den forsvarende mesterklub FH Hafnarfjördur i Island. Ca. tre år efter ankelskaden, som han pådrog sig i FCK, vendte smerterne pludseligt tilbage. Skaden har fået Jacob til at opsige kontrakten i Island, fordi han ikke længere har mulighed for at spille fodbold på højeste niveau.
 
På trods af sin unge alder har Jacob Neestrup, under fodboldkarrieren, altid været meget bevidst om, at fodbold ikke er et evighedserhverv. "Jeg har hele tiden været opmærksom på at få mig en uddannelse, og derfor tog jeg en studentereksamen via Team Danmark under min tid i FCK," fortæller den nu tidligere udlandsprofessionelle. Han mener selv, at bevidstheden omkring uddannelse vil kunne åbne mange døre for ham i forhold til den uddannelse han vil påbegynde.
 
I dag er Jacob tilbage i barndomsklubben på Amager, hvor han stortrives i selskab med flere tidligere Superliga-spillere. Fodbolden er sat i baggrunden til fordel for studieansøgninger og erhvervserfaring. I August vil Jacob påbegynde et erhvervsstudie, men den endelige studieretning er endnu ikke helt fastlagt. "Jeg har flere muligheder i betragtning, og jeg regner med at have mit endelige valg på plads inden for nogle få måneder," siger han.
 
I forbindelse med sit valg om at opprioritere uddannelsen, har Jacob Neestrup haft løbende kontakt med STUDY4PLAYER, som har givet ham gode råd og vejledning omkring alt fra studiemuligheder til SU-information. "Jeg er yderst tilfreds med 4PLAYER-initiativet, og jeg har rådet flere af mine holdkammerater til at benytte sig af det," fastslår Jacob.
 
Fodboldkarrieren har givet Jacob en god grobund for sit videre karriereforløb. Han pointerer essensen af hele tiden at møde forberedt på arbejde og at kunne præstere under stort pres. "Under opholdet i Island, hvor befolkningen knokler for at tjene penge, har jeg i særdeleshed lært, at det at agere rigtigt i enhver situation, giver de bedste resultater og den fornødne respekt. Med en professionel stolthed over for mit erhverv, og med alles øjne rettet mod en, er det vitalt hele tiden at forbedre sig så præstationerne bliver bedre," forklarer en ydmyg Jacob Neestrup.
 
"Med et målrettet fokus og selvstændighed, opnår man ikke bare personlig succes men får også bedre medspillere," afslutter han. Jacob har således erhvervet sig en palet af kompetencer, som er særligt relevante i det videre karriereforløb og med lysten til at prøve noget nyt, ser Jacob Neestrup nu frem til at påbegynde sit studie.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder