[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

11 mar 2011

Opsamling af første netværksmøde i SPORTSALUMNI.dk

Tirsdag d. 8. marts afholdte SPORTSALUMNI.dk sit første netværksmøde. Fremmødet var stort fra både nuværende og tidligere elitesportsudøvere. Hele 9 forskellige sportsgrene var repræsenterede.

4PLAYERs partner Ernst & Young stillede den historiske Radiorådssal i den gamle "TV-by" til rådighed. Salen udgjorde en flot ramme om en succesfuld start på elitesportsudøvernes networking krydret med inspirerende oplæg, som blev modsvaret af et flot fremmøde fra både nuværende og tidligere elitesportsudøvere. Hele ni forskellige sportsgrene var repræsenterede.
 
Den administrerende direktør for Dansk Erhverv, Jens Klarskov, der er tidligere elitesvømmer, holdt oplæg om, hvordan elitesportsudøvere kan tage deres kompetencer med ind i erhvervslivet.  Jens Klarskov belyste de konkrete udfordringer som nuværende eller tidligere elitesportsudøver står over for i overgangen til erhvervslivet. Han fremhævede vigtige overførbare kompetencer som udholdenhed, disciplin og vindermentalitet. Kompetencer, som erhvervslivet vægter højt.
 
Oplægget blev mødt med stor entusiasme. "Det er svært at skulle gå fra at være fodboldspilleren Allan til blot at være Allan, men mødet gav mig nogle konkrete værktøjer, som jeg kan bruge fremadrettet. Jeg tror fx, at jeg har lettere ved at sætte ord på mine kompetencer nu, end før jeg kom til mødet," siger den tidligere Serie A-spiller Allan Gaarde, der var blandt deltagerne.
 
Foruden Jens Klarskov kunne SPORTSALUMNI.dk præsentere forfatteren Rasmus Ankersen som oplægsholder. Rasmus Ankersen har bl.a. skrevet bøgerne "En vinders DNA", "LederDNA" og "Guldminerne". Rasmus fortalte om udfordringerne ved at finde "talentet", og fremhævede blandt andet vigtigheden af hele tiden at styrke sine kompetencer, så den personlige og faglige udvikling ikke bliver statisk. Ligesom i sportens verden pointerede han vigtigheden af at udstråle vindermentalitet og en dynamisk tilgang til den civile karriere.
 
Foruden de udbytterige oplæg deltog medlemmerne desuden i en workshop, hvor der blev delt erfaringer og mål. Reaktionerne var positive, og flere af medlemmerne blev hjulpet et skridt videre blandt andet som følge af konkret rådgivning. "Det er et fedt initiativ, som jeg synes er rigtigt spændende. Workshoppen gav nogle meget brugbare råd, og jeg går herfra med en god indsigt og et godt billede af den situation, jeg står i," siger OL-bryderen, Mark O. Madsen.
 
Den gode stemning under mødet bar præg af, at alle var mødt op for at bidrage med egne erfaringer og at få noget med hjem. "Netværksmødet giver mulighed for at skabe et godt netværk mellem ligesindede elitesportsfolk, der søger nye græsgange. Sammenholdt med de konkrete indlæg gør det, at man er bedre rustet til fremtidens karriereudfordringer," siger ishockeylegenden Jesper Duus.
 
Netværkskoordinator Rasmus N. Haagensen var positiv over det første netværksmøde. "Vi er meget imponerede over, hvordan folk åbnede op og viste engagement for at få noget med hjem fra mødet. Vi oplevede en yderst positiv stemning, og vi håber at lære endnu flere at kende inden for den nærmeste fremtid. Mange kom med gode efterrationaliseringer, og vi ser frem til at videreudvikle SPORTSALUMNI.dk."
 
Næste arrangement i SPORTSALUMNI.dk er den 13. maj 2011. Se mere om programmet for 2011 her.
  
Se Rasmus Haagensens PowerPoint-præsentation her.

  
  
Om SPORTSALUMNI.dk
SPORTSALUMNI.dk er et netværkstilbud til nuværende og tidligere elitesportsudøvere, der er optagede af at gøre karriere igen efter sporten. Her sættes der fokus på den enkeltes karriereudvikling. Kan der opstå interessante jobmuligheder, er det selvsagt en attraktiv sidegevinst. Politisk har SPORTSALUMNI.dk til formål at illustrere, at elitesportsudøvere har enestående kompetencer med sig, som erhvervslivet har brug for.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder