[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

11 okt 2011

Spil uddannelsen fri

Hvordan kan man yde sit bedste i sin sport og samtidig øge sine muligheder på arbejdsmarkedet, når karrieren er forbi? For at gøre det lidt nemmere har flere universiteter etableret støtte til atleter, og andre videregående uddannelsessteder er på vej. Fra magasinet Puls, oktober 2011.

Det er ikke nemt at være eliteatlet og studerende på en videregående uddannelse på samme tid. Faktisk har det for mange været tæt på at være en umulig mission. Så meget, at de har følt sig tvunget til at vælge mellem to ofte modsatrettede beskæftigelser. Med den konsekvens, at de har droppet deres måske lovende sportskarriere eller har sat fremtiden - altså den efter sportskarrieren - på spil. Det er nemlig ikke alle arbejdsgivere, der synes, at en glorværdig sportskarriere kvalificerer en ansøger til job.

Sådan behøver det imidlertid ikke at være.

Siden 2006 har Syddansk Elite gået målrettet efter at hjælpe en stor gruppe elitesportsudøvere med at forbedre deres muligheder efter sporten med en god videregående uddannelse. Og nu følger flere efter.

Syddansk Elite var det første projekt herhjemme og hjalp fra starten omkring 20 elitesportsudøvere, der i forvejen gik på Syddansk Universitets afdelinger i Esbjerg, Kolding, Odense, Slagelse eller Sønderborg. I dag får flere end 140 sportsfolk, heriblandt håndboldspilleren Jesper Jensen, fodboldspillerne Johan Absalonsen og Anders Lindegaard og bryderen Mark O. Madsen hjælp i hverdagen på Syddansk Universitet.

Projektets leder og rådgiver, Jens Franck, hjælper bl.a. sportsudøverne med at få lagt en individuel studieplan med realistiske mål og plads til sporten, kontant sparring, hjælp til at finde rundt i universitetets virvar af regler og til at søge dispensation for tidsfrister, flytning af eksamener osv. De mest tidspressede blandt atleterne kan få tildelt en faglig mentor og/eller en såkaldt "buddy", en studiekammerat, der hjælper med at opbygge netværk på studiet og får sportsfolkene med i gode studiegrupper. Buddy'en kan også hjælpe med at tage noter og optage undervisningen på mp3-filer, når atleterne har fravær pga. sporten.

Uddannelsesrådgiver Jens Franck ser sig selv som uddannelsestræner, et "mellemlægspapir" mellem sportsverdenens og uddannelsesverdenens mål og værdier.

"Atleterne er meget alene. Der kan være pres fra forældre, måske fra kæresten, om at tage en uddannelse, men der har ikke rigtigt været nogen til at hjælpe dem. Holdningen har været, at de er voksne mennesker, så det må de selv få styr på," siger han. …

Læs hele artiklen "Spil uddannelsen fri" fra Team Danmarks magasin Puls HER.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder