[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

12 mar 2018

Marcondes: Sprogundervisningen var en stor hjælp, da jeg skulle flytte til England

For lidt over et halvt år siden var Emiliano Marcondes sammen med 70 fodboldkolleger samlet til Fodboldens Inspirationsdag i Brøndby for at samle inspiration til karrieren uden for kridtstregerne. Her mødte han flere af 4players uddannelsespartnere, og én af dem var Studieskolen, der udbyder skræddersyede sprogkurser i mere end 35 forskellige sprog til bl.a. elitesportsudøvere.

AF JESPER MØLGAARD

Det er den sidste onsdag i februar. Emiliano Marcondes og holdkammeraterne i Brentford F.C. har fået fri fra træning, fordi det ligesom i Danmark vælter ned med sne i London. Så han har god tid til at snakke om den nye tilværelse i det engelske, og ikke mindst om de forberedelser han gjorde sig op mod skiftet fra dansk til engelsk fodbold.

Emiliano Marcondes blev for nyligt af DBU kåret til årets Superliga-spiller i 2017 på baggrund af mange flotte præstationer og et hav af mål og assists. Så snart det stod klart, hvad næste fodboldadresse hed for ham, gik han i gang med at gøre de indledende forberedelser til skiftet væk fra Danmark og Superligaen. I januar-transfervinduet skiftede Emiliano Marcondes FC Nordsjælland ud med den engelske klub Brentford F.C.

Et skræddersyet en-til-en forløb med businessengelsk blev snarligt efter Inspirationsdagen skudt i gang. Målet var, at han skulle have forbedret sit engelske, inden det blev hverdagssproget for ham med adresse i London. Nuancerne i forløbet indeholdte vinkler som businesssprog i henhold til bolighandel og forskellige accenter i England.

Bedre ordforråd skabte bedre start
- Jeg har før gået på et spansk hold, fordi jeg egentlig bare altid gerne har villet lære en masse forskellige sprog. Men jeg synes, det her med eneundervisning fungerede meget bedre for mig. På et hold er der flere, du skal tage højde for, og du føler dig måske ikke lige så sikker. Mit ønske var at få et bedre ordforråd, og det har jeg også kunnet mærke efter min ankomst til det engelske. Jeg tænker over, hvordan jeg skal bøje ordene, og det hjælper mig til at blive hurtigere integreret herovre, fortæller Emiliano Marcondes.

I 2017 indgik Studieskolen et samarbejde med 4player om at udbyde sprogundervisning tilpasset den enkelte spillers behov. Et skræddersyet kursus med eneundervisning tilbydes, og det foregår, når det passer spilleren. Undervisningen kan foregå online via Skype eller fysisk. Undervejs gives feedback på skriftlige opgaver på e-mail. Studieskolen tilbyder også sprogundervisning til små hold både via Skype eller på Studieskolen i København.

- Min undervisning foregik i et lokale i Borgergade i København og varede ca. halvanden time hver mandag eller tirsdag, hvis jeg nu havde en mandagskamp. Allerede her to måneder efter mit skifte til England kan jeg bedre forstå mine holdkammerater, hvad enten de er fra Birmingham, Skotland, Wales eller Nordirland.

Relevant og vedkommende undervisning
Flere fodboldspillere er begyndt at forberede sig på eventuelle fremtidige skifte til udlandet via sprogundervisning, mens andre kan bruge det efter endt udlandsophold for at holde et tillært sprog ved lige. Det kan give pote i en civil karriere efterfølgende, og Emiliano Marcondes anbefaler da også andre spillere at kaste sig over undervisningen, hvis man har overskud til det.

- Det var rigtig professionelt, og min underviser undersøgte mange ting omkring området, klubben, lejligheder og kultur. Det lærte jeg en del af, og i takt med at lejlighed var noget af det første, jeg skulle forholde mig til, når jeg kom herover, var det en stor hjælp at kende nogle af begreberne i ejendomsbranchen på forhånd, forklarer Emiliano Marcondes.

Kunne du tænke dig at tage en uddannelse gennem Study4player, kan du kontakte Jesper Mølgaard Kristensen på tlf. 27144922 eller mail jesper.kristensen@spillerforeningen.dk og høre om dine muligheder.

>> Se alle uddannelserne under Study4player Online Academy

>> Læs mere om sprogundervisning hos Studieskolen

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder