[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

13 dec 2010

Fodboldspiller med speciale i strategi, organisering og ledelse

Mange fodboldspillere har ingen uddannelse, og det giver problemer, når karrieren en dag slutter. Men for Andreas Mortensen ser tingene anderledes ud, da han efter seks års studier kan kalde sig cand. merc. med specialisering i strategi, organisering og ledelse.

Foto © Per Kjærbye
 
Angriberen fra FC Vestsjælland er et sjældent tilfælde, da det er få professionelle fodboldspillere, som får taget en uddannelse. Det betyder ofte, at de intet har at falde tilbage på, og det kan give problemer, når den sportslige karriere slutter.
 
"De tilhører ofte A-holdet som helt unge med en god løn og ofte feteret. Så der skal ikke den store fantasi til at forestille sig, hvordan det kan påvirke dem, når de som 30-årige må kæmpe for at få et job som ufaglært," siger uddannelsesrådgiver i Study4player Kristian Lodberg.
 
Spillerforeningen har startet Study4player for at hjælpe de spillere, som har svært ved at få karrieren til at gå op med studierne. Det, Study4player kan hjælpe med, er at få passet studiet ind i sporten uden at det ene går ud over det andet. På den måde kan elitesportsudøvere forberede sig til, de skal ud på arbejdsmarkedet, mens de dyrker elitesport.
 
"Det bedste eksempel er vel Anders Lindegaard, som netop har skrevet under med Manchester United. Han har gennem de seneste fire år været tilknyttet Syddansk Universitet, hvor han har læst HA,"
siger Kristian Lodberg.
 
En lang uddannelse ved siden af fodbolden kan for mange virke uoverskuelig, men Andreas Mortensen opfordrer alligevel alle fodboldspillere til at komme i gang med studierne.
 
"Normalt er det næste weekend, vi har som mål. Det er der, vi skal "performe". Her skal man i stedet fokusere på næste eksamen og så tage et skridt ad gangen," siger den 31-årige angriber og fortsætter:"At træde ud af den boble, og se hvordan verden også kan se ud, har været meget motiverende og inspirerende, og det har kun givet blod på tanden til endnu mere og skabt nye drømme."

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder