[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

16 maj 2011

FIFPro Online Academy: Studér hvor som helst, når som helst

For en professionel fodboldspiller er det afgørende at kunne kombinere den aktive karriere med en uddannelse. FIFPro Online Academy har gjort det muligt at tage en international uddannelse uden at gå på kompromis med fodboldkarrieren.

I samarbejde med University College Nordjylland (UCN) har Spillerforeningens internationale organisation, FIFPro, udviklet et banebrydende tilbud til professionelle fodboldspillere fra hele Europa, idet undervisningen på FIFPro Online Academy er 100 % online. Du kan derfor studere, lige når det passer dig. Uddannelsen er UCN's anerkendte bachelor i sportsmanagement, som kan åbne døre for et job i sportens verden - både i Danmark og i udlandet. Uddannelsen vil dog også give en generel læring, som kan anvendes i jobs i andre brancher.
 
Første hold på FIFPro Online Academy starter i september 2011. Siden introduktionen af online-akademiet har mange fodboldspillere vist stor interesse for tilbuddet, som åbner døre for en international profil og opbygningen af et internationalt netværk, som kan være gavnligt for karrieren efter fodbolden.
 
Rasmus N. Haagensen, der er medlem af styregruppen i FIFPro Online Academy, er positiv over, at fodboldspillere i dag kan drage nytte af tilbuddet. "Gennem online-akademiet får spillerne mulighed for at kombinere deres uddannelse med deres aktive fodboldkarriere med stor fleksibilitet. Bacheloruddannelsen i sportsmanagement giver spillerne en international uddannelse, som åbner døre for dem på den internationale scene. Skulle man efterfølgende vælge at søge andre veje end sportsbranchen, vil man kunne imødekomme mange af de større virksomheders efterspørgsel efter kandidater med en international profil."
 
Online-akademiet gør det muligt at følge undervisningen, uanset hvor i verden fodboldkarrieren afvikles, og hvornår på dagen det passer ind i fodboldprogrammet at følge undervisningen. Undervisningen foregår som virtuel klasseundervisning, som den studerende følger på internettet. Undervisningen bliver optaget, så det er muligt at følge den, når det passer ind med træning, kampe, skader etc. Foruden den fleksible undervisning, får alle studerende tilknyttet en faglig mentor, som står til rådighed under hele studieperioden. Uddannelsesprogrammet sikrer således, at fodboldspillere har den fornødne frihed til at gennemføre uddannelsen.
 
Al undervisning foregår på engelsk, og akademiet tilbyder et sommerkursus, hvis det engelske skal pudses af, så alle kan gennemføre uddannelsen. Rasmus N. Haagensen opfordrer til, at det at uddannelsen gennemføres på engelsk opfattes som en enestående mulighed frem for en forhindring. "I ganske mange jobs i dag vil man før eller siden være nødt til at tale engelsk. Hvorfor så ikke få styr på engelskkundskaberne samtidig med, at man tager en relevant uddannelse? Jeg mener, at det er en gave. Og der er bestemt heller ingen grund til at frygte det. Det er helt normalt, at studerende i Danmark møder engelske lærebøger og indimellem skriver på engelsk - og det er lige så normalt, at de vænner sig til det og efter 14 dage ikke længere tænker over, at det er på engelsk. Der har vi heldigvis en god ballast i kraft af det danske uddannelsessystem."
 
I december 2009 nedsatte FIFPro en styregruppe, som med støtte fra EU bl.a. varetager udviklingsarbejdet i forbindelse med akademiet. Styregruppen er sammensat af eksterne uddannelsesrådgivere, som er tilknyttet spillerforeningerne i de deltagende lande.
 
Find mere information på www.fifpro-onlineacademy.org.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder