[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

16 sep 2011

Nyt forslag: Elitesportsfolk i Forsvaret

Forsvaret skal bidrage til at fremme elitesportsfolks vilkår ved at tilbyde job med fleksible rammer, lyder det i et nyt forslag fra Socialdemokraterne.

Foto © Stock.Xchng.

Ved at tilbyde ansættelse på fleksible vilkår skal Forsvaret være med til at forbedre elitesportsudøveres muligheder for at kombinere sportskarrieren med et arbejde uden for banen. Sådan lyder et nyt forslag fra forsvars-ordfører John Dyrby Paulsen og Socialdemokraterne.

Mere specifikt skal 10 mio. kr. årligt over en periode på tre år øremærkes i Forsvarets budget til oprettelse af 20-40 job. Disse stillinger skal tage udgangspunkt i den enkeltes atlets skema, så der tages hensyn til, at træning og turneringer fylder rigtigt meget. Pengene til de nye job skal findes ved at afskaffe den tvungne del af værnepligten. I stedet gives plads til elitesportsfolk, hvis sundhed og fysiske form er attraktive egenskaber for Forsvaret. Hvilke arbejdsopgaver de præcist kommer til at varetage, afhænger af Forsvarets behov, og det vil primært være Forsvaret, der i tæt samarbejde med Team Danmark skal stå for udvælgelsen af sportsfolk.

Forslaget får en positiv modtagelse hos Rasmus Haagensen, direktør for 4PLAYER, der i forvejen hjælper eliteidrætsudøvere med at få uddannelse og job til at hænge sammen med sport på højt plan:

"Det kunne være et fornuftigt forslag for sportsudøvere, der ikke har så gunstige kommercielle muligheder," udtaler han.

Og ordningen er også først og fremmest rettet mod idrætsudøvere indenfor de sportsgrene, der ikke har de store økonomiske ressourcer at trække på. For dem kan det være særligt vanskeligt at få den økonomiske kabale til at gå op, fordi deres sportslige karriere ikke levner plads til for faste arbejdstider. Den opgave er langt fra blevet nemmere af, at dansk eliteidræt længe har været ramt af den økonomiske krise og deraf følgende kraftige nedskæringer i støtten fra Team Danmark. Der er derfor behov for at skride ind. Det nye forslag kunne være en mulig vej at gå i forsøget på at imødekomme problemet og give danske elitesportsfolk bedre kort på hånden.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder