[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

17 maj 2010

Unge: Alle bør uddanne sig

En undersøgelse lavet af Berlingske Tidende i samarbejde med analyseinstituttet Gallup gør det klart, at unge mener, det er meget vigtigt at tage en videregående uddannelse.

Berlingske Tidende og Gallup har spurgt et bredt udsnit af unge både indenfor og udenfor uddannelsessystemet om deres holdning til uddannelse. Og svaret er klokkeklart: 85 procent mener, at en videregående uddannelse er meget vigtig eller vigtig.

Og der er også god grund til at tage en uddannelse. Dansk Erhverv fastslår nemlig, at jobbene er på vej tilbage:

"Den generelle udvikling viser, at både det offentlige og private erhvervsliv kommer til at efterspørge markant flere kloge hoveder, end vi er i stand til at uddanne, hvis vi bare sidder på vores hænder," uddyber forskningspolitisk chef, Jannik Schack Linnemann.

Selvom krisen stadig er over os og ledigheden ikke falder endnu, vil Danmark kun om få år igen have mangel på arbejdskraft - især, når det gælder unge med en videregående uddannelse. Dansk Erhverv har nemlig regnet ud, at der vil mangle 5.800 akademikere i 2015 og 29.500 i 2030. Der bliver formentlig efterspørgsel på alle faggrupper, lyder konklusionen.

Study4player er glade for undersøgelsens resultater
Uddannelsesrådgiver i Spillerforeningens Study4player, Rasmus Haagensen er tilfreds med, at unge vægter en uddannelse højt. Men han erkender også, at det samtidig stiller større uddannelsesmæssige krav til elitesportsudøvere, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at få et job efter sportskarrieren er slut:

"Det er vigtigt, at flere unge i dag anser det for vitalt at tage en videregående uddannelse. Og hvis de rent faktisk også gør noget ved det, vil det samtidig medføre, at konkurrencen om de fremtidige stillinger på arbejdsmarkedet bliver skærpet.
Derfor er det afgørende, at elitesportsudøvere, allerede mens de er i gang med deres aktive karrierer, gør sig overvejelser om, hvad de vil beskæftige sig med efterfølgende - samt forbereder sig hertil gennem uddannelse - for at kunne konkurrere på lige fod med andre om de fremtidige jobs.
"

Og han fortsætter:
"At der i de kommende år bliver flere ledige stillinger til akademikere er isoleret set positivt for de elitesportsudøvere, Study4player har hjulpet i gang på de danske universiteter, herunder de mange vi har tæt kontakt med på Aalborg Universitet gennem Nordjysk Elitesport. Det ændrer dog ikke på, at vi med Job4player skal kunne matche elitesportsudøverne med deres fremtidige arbejdsgivere."

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder