[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

18 okt 2010

Flere unge skal fuldføre studierne

En femtedel af en ungdomsårgang får ikke nogen uddannelse udover folkeskolen. Årsagen til det store antal unge, der ikke kommer videre skyldes især det store frafald fra erhvervsskolerne – ofte grundet mangel på praktikpladser.

Foto © Stock.xchng
 
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har offentliggjort en analyse, som viser, at regeringen er langt fra at nå i mål, når det kommer til at få flere unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse.
 
I starten af 2005 satte regeringen sig målet: i 2015 skulle 95 pct. af en ungdomsårgang gennemføre en ungdomsuddannelse. En målsætning som regeringen langt fra har nået, idet hver fjerde 26-årig ikke har nogen uddannelse ud over folkeskolen.
 
Størst frafald på erhvervsuddannelserne
 
Mange af de unge starter rent faktisk på en ungdomsuddannelse, men falder fra under uddannelsesforløbet. Det største frafald er på landets erhvervsuddannelser. Her viser de nyeste tal, at ud af de 24 procent, der ikke får en ungdomsuddannelse, så kan knap 18 procent forklares med frafald på erhvervsskolerne.
 
Uddannelse er en god investering
 
Ifølge analyser fortaget af bl.a. undervisningsministeriet og AE er resultatet, at uddannelse altid er en god investering. Det giver derfor god mening, at sætte ind over for de unge, så tidligt som muligt.
 
AE's løsning på problemet er, at der oprettes nye uddannelser, som kombinerer det praktiske med det boglige. Derved vil uddannelserne favne bredere og der vil være større mulighed for, at alle gennemføre. De unge skal oplyses om, hvor vigtig uddannelse er i forhold til fremtidige jobmuligheder.
 
Samtidig er det essentielt, at der er nok praktikpladser til de unge, så de derved har mulighed for at fuldføre uddannelsen.
 
Uddannelsesrådgiver i Study4player, Kresten Blæsild, er ikke i tvivl om, at uddannelse er vejen frem: "Det er vigtigt at uddanne sig, så man er godt rustet, til man skal ud på arbejdsmarkedet. Ofte er det en klar fordel at komme i gang med en uddannelse så tidligt som muligt, idet erfaringer viser, at jo længere man venter, jo sværere er det at komme i gang. Derfor er det afgørende, at elitesportsudøvere allerede mens de er i gang med deres aktive karrierer overvejer, hvad de vil beskæftige sig med efterfølgende - samt forbereder sig hertil gennem uddannelse."
 
Han fortsætter: "Det Study4player kan hjælpe med, er at tilpasse studie og sportskarriere, så det ene ikke går ud over det andet," slutter Blæsild.
 
Se hele analysen her.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder