[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

19 feb 2010

SAS-stjernerne uddanner sig

Study4player viderebringer hermed en artikel fra Sporten.dk, om et stigende antal professionelle fodboldspillere, der tager en uddannelse, samtidig med at de tackler, scorer og dribler for føden.

Af Mads Korsager Nielsen, Sporten.dk
 
Klicheen om fodboldspillere som stjerner uden hjerner står for fald.
 
Danske professionelle fodboldspillere afskyr normalt at sidde på bænken, men det gælder åbenbart ikke skolebænken. Meget tyder på, at flere og flere spillere uddanner sig sideløbende med karrieren på græsset.
 
Det er lykkedes Spillerforeningen at knække kurven, så fodboldspillerne ikke ender som sociale tilfælde og ringvrag, når karrieren på græsbanen stopper.
 
"Det er klart min fornemmelse, at spillerne er begyndt at uddanne sig mere. Der er flere blandt elitesportsudøverne, der henvender sig til os for at få rådgivning," siger Rasmus Haagensen, der er projektleder for Study4player.
 
Opgør med playstation
I samarbejde med Syddansk Universitet i Odense startede Spillerforeningen projektet Study4player i foråret 2007.
 
Målet er at motivere professionelle fodbold og håndboldspillere samt andre elitesportsudøvere til at tage en uddannelse sideløbende med den aktive karriere.
 
"Det er ikke nogen hemmelighed, at vi til tider er ude i et opgør med en kultur af cafébesøg og Playstation-spil. Vi prøver at påvirke spillerne til at bruge tiden mellem kamp og træning til uddannelse i højere grad end nu," siger Rasmus Haagensen.
 
Falmede idoler
Målet er at undgå, at de tidligere feterede fodboldstjerner ender som deprimerede og falmede idoler, når den aktive karriere stopper.
 
"Vi vil undgå at producere sociale tabere, eller at de ikke får udnyttet deres potentiale tilfredsstillende. De skal have et fornuftigt liv med indhold, efter den aktive karriere er forbi. Det er Spillerforeningens sigte," lyder det fra projektlederen, der erkender, at Spillerforeningen er oppe mod en stærk fordom. - Nemlig at professionelle fodboldspillere tjener så mange penge, at de aldrig mere behøver at arbejde.
 
"Flertallet bliver ikke økonomisk uafhængige resten af deres dage. Der er nogle få af dem, der tjener så mange penge, men de har også stadig to tredjedele af livet foran sig, når karrieren på græsset er forbi. De har stadig brug for at have et meningsfyldt liv med noget relevant at lave i hverdagen. Uddannelse giver indsigt og udsigt," siger Rasmus Haagensen.
 
http://www.sporten.dk/ovrig-fodbold/sas-stjernerne-uddanner-sig

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder