[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

19 dec 2014

Stort fremmøde til årets inspirationsmøde

Med over 50 fremmødte samarbejdspartnere og elitesportsudøvere blev dette års inspirationsmøde endnu engang en succes.

Temaet for dette års inspirationsmøde var "Den gode leder og den gode medarbejder", og oplægsholderne var Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion og Camilla Andersen, partner i Travel Sense og tidligere landsholdsspiller i håndbold.

Inspirationsmødet har til formål at skabe inspiration for Elitesportens Karrierepartnere, men også for Sportsalumni.dks medlemmer, der tæller nuværende og tidligere elitesportsudøvere. Mødet giver endvidere de fremmødte mulighed for at netværke og muligvis etablere nye erhvervsfremmende forbindelser.

Kompromisløs ledelse giver resultater for Dansk Svømmeunion

Pia Holmen har været direktør for Dansk Svømmeunion siden 2001, og i den tid har forbundet været igennem flere kriser. Derfor handlede mødets første oplæg om, hvordan en blød ledelsesstil forvandles til en hård ledelsesstil med henblik på at have en fælles struktur for alle svømmerne, men også med henblik på at undgå kriser på størrelse med dem, der tidligere har været i Dansk Svømmeunion.

Under oplægget pointerede Pia Holmen det at turde konfrontere sportens ikoner i ønsket om at ændre den hidtidige ledelsesstil. Disse ændring medførte selvsagt en del postyr, derfor handlede det i denne fase også om at tro på, at den ledelsesstil der blev valgt, var den rette. Og at være klar til at betale prisen - for der er altid en pris at betale, som Pia Holmen påpegede.

At præstere under forskellige ledertyper

Dagens anden oplæg stod Camilla Andersen for, der nu er partner i rejseselskabet Travel Sense og tidligere landsholdsspiller i håndbold. Hvor Pia Holmens oplæg havde fokus på lederen, belyste Camilla Andersen, hvordan det for hendes vedkommende var at agere under forskellige trænertyper, samt hvad der kendetegner en elitesportsudøver.

Men samtidig blev den gode medarbejder også belyst ud fra det faktum, at Camilla Andersen nu selv er leder for flere medarbejdere i Travel Sense, og dermed ser på den gode medarbejder fra et ledelsesperspektiv. Således står Camilla Andersen i dag som leder med en baggrund i elitesport anført af forskellige ledelsestyper. Og med disse erfaringer i bagagen er de væsentligste værdier hos medarbejdere, ifølge hende, at man blandt andet er engageret, ansvarsbevidst, omstillingsparat, for blot at nævne et par stykker.

Et udbytterigt inspirationsmøde

Til mødet deltog blandt andre Line Sand Holgersen, der er teamleder for 60 serviceagenter i Nordeas kontaktcenter i Taastrup. Som en af Elitesportens Karrierepartnere deltog hun med flere perspektiver for øje.

- Jeg deltog blandt andet i mødet, fordi jeg ser Sportsalumni.dks medlemmer som en utrolig spændende gruppe, der også kan være interessante for en virksomhed som Nordea. Jeg ser klare ligheder mellem det at være elitesportsudøvere og det at skabe sig en karriere civilt - det handler alt sammen om, at kunne sætte sig nogle mål, og følge den strategi, der er lagt.

- Derudover var det to meget forskellige, men spændende oplæg, der kunne give mig nogle nuancerede perspektiver på ledelsesstile. Pia Holmens oplæg gav et særlig indblik i den vedholdenhed og troskab mod sin strategi, som har været kendetegnende for den måde, hun har været leder på. Hvorimod Camilla Andersens oplæg gav et billede af, hvad der både bliver lagt vægt på som elitesportsudøver og som leder, tilføjer Line Sand Holgersen.

Dagens møde blev afsluttet i festlige omgivelser, da Spillerforeningen inviterede deltagerne til den årlige Fodboldfest med middag og underholdning ved Anders Matthesen. 

Elitesportens Karrierepartnere

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder