[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

20 feb 2012

Video: Kombination af sport og uddannelse

Søndag den 19. februar bragte TV2 Nord et indslag om de overvejelser elitesportsudøvere gør sig om at få en uddannelse, mens karrieren kører på højeste blus.

Programmet går tæt på de to nuværende professionelle sportsudøvere, den 17-årige golfspiller Daisy Nielsen, AaB-profilen Jeppe Curth samt den pensionerede superligatopscorer Søren Frederiksen. Derudover fortæller direktør i 4player, Rasmus Haagensen, om de kompetencer og muligheder, som nuværende og tidligere elitesportsudøvere kan benytte sig af, når de skal forberede sig på et liv efter sportskarrieren. 

 

Fodboldspilleren Jeppe Curth prioriterer uddannelse højt og er nu i gang med at læse HD på Aalborg universitet. For ham har det aldrig været et spørgsmål om enten eller, tværtimod har han brugt uddannelsen som et pusterum, når spillet på banen ikke lige kørte:
 
- Hvis det går dårligt på banen, vi ikke vinder fodboldkampe, og man selv spiller dårligt, så har det stor indflydelse på, hvordan man går og har det. Der har det været rart nogle gange at trække ud af den kasse, ud af den boble og over et andet sted, hvor man godt kan lide at være, og hvor man måske har succes.
 
Den tidligere AaB-profil, og nuværende assistenttræner i 1. divisionsklubben Viborg FF, Søren Frederiksen, husker, at da han selv var aktiv på fodboldbanen, prioriterede man anderledes og uddannelse var ikke noget, man gik specielt op i. En uddannelse kunne have givet ham bedre muligheder, hvis han en dag ikke skulle være fodboldtræner. Det erkender han i dag:
 
- Der er da ingen tvivl om, at jeg havde stået med bedre kort, hvis jeg en dag stopper med at være fodboldtræner, og jeg så kunne sige, okay, jeg står med en god uddannelse inden for økonomi eller journalistik, eller hvad det nu kunne være. Så har man da flere kort på hånden, men det har jeg nu bare ikke den dag i dag.
 
For direktør i 4player, Rasmus Haagensen, handler det om at være med at til skabe de bedste rammer og muligheder for, at professionelle sportsudøvere kan få sig en uddannelse ved siden af sporten, og som de kan få gavn af når karrieren lakker mod enden:
 
- Dét, det handler om for os, er at skabe så fleksible rammer, at folk de et eller andet sted havner så tæt på det job og det perfekte liv for dem, som de ville være havnet i, hvis de ikke havde dyrket sport.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder