[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

20 aug 2010

Nyuddannede kan ikke få kvalificede jobs, når krisen kradser

En undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) viser, at mange nyuddannede er nødsaget til at acceptere jobs, som de er overkvalificeret til. Alligevel mener AE, at uddannelse altid betaler sig.

Den økonomiske krise, som præger arbejdsmarkedet, får mange nyuddannede til at acceptere jobs, som de er overkvalificerede til. Resultatet er, at de ikke får udnyttet deres kompetencer og i sidste ende koster det både samfund og den enkelte dyrt. Generelt er det de nyuddannede, som står bagerst i køen, når der er krise på arbejdsmarkedet, da det ofte er svært at få et job, når erhvervserfaringen er lav.
 
Ledigheden for nyuddannede ligger markant højere end den generelle ledighed. Til tider er den faktisk dobbelt så høj som ledigheden for den del af arbejdsstyrken, der har de samme uddannelser.
 
Dog er det vigtigt at påpege, at uddannelse altid betaler sig. AE har undersøgt, at selv med lange ledighedsperioder efter endt uddannelse, så betaler uddannelse sig alligevel altid. Personer med en uddannelse i bagagen har markant højere indkomst og bedre arbejdsmarkedstilknytning end personer uden uddannelse på trods af et par års ledighed.
 
Udannelsesrådgiver i Study4player Kresten Blæsild er ikke overrasket over, at uddannede har en markant højere indkomst og bedre arbejdsmarkedstilknytning end ufaglærte. Han opfordrer derfor elitesportsudøvere til at være opmærksomme på følgende: "For elitesportsudøvere gælder det, at deres sportskarriere ligger inden for en meget begrænset tidshorisont. Derfor er det, med AE's undersøgelse in mente vigtigt, at de sørger for, at de allerede nu forsøger at kvalificere sig til et i øjeblikket sårbart arbejdsmarked. Uddannelse har altid været afgørende, og det er bestemt ikke blevet mindre afgørende i forhold til den nuværende og fremtidige jobsituation."
 
Læs hele rapporten her.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder