[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

27 aug 2010

Nye arbejdsløshedstal offentliggøres

En undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at bruttoledigheden er steget med 5.100 fuldtidspersoner i juli måned og runder dermed 171.000 fuldtidspersoner. Den største månedlige stigning siden efteråret 2009. Derfor er en kompetencegivende uddannelse essentiel.

Foto © Stock.Xchnge
 
Bruttoledigheden (den registrerede arbejdsløshed plus de aktiverede) er steget med 5.100 personer den seneste måned og udgør nu 171.000 fuldtidspersoner. Dvs. 6,3 pct. af arbejdsstyrken. Det er den største månedlige stigning siden efteråret 2009. Til sammenligning er den registrerede ledighed faldet med 800 personer. Dermed er arbejdsløsheden ekskl. de aktiverede nu 112.800 fuldtidspersoner, svarende til en arbejdsløshedsprocent på 4,1 pct. Forskelle i opgørelserne afspejler, at aktiveringen er steget med 5.800 fuldtidspersoner i den seneste måned. AE vurderer, at arbejdsløshedskurven ikke er knækket endnu.
 
De varslede fyringer er steget markant siden marts måned, og niveauet i juli måned var oppe på niveauet fra sidste sommer. Samtidig er antallet af ledige stillinger meget lavt, således at der nu er mellem 10 og 11 bruttoledige pr. ledig stilling - ved årsskiftet var der 9, så kampen om de få ledige stillinger er faktisk blevet hårdere. AE mener derfor, det er for tidligt at afblæse krisen på arbejdsmarkedet.
 
Uddannelse giver bonus
 
Uddannelse kan løse mange problemer. Arbejdsmarkedets Erhvervsråds har regnet sig frem til, at der kommer til at mangle mere end 150.000 personer med en kompetencegivende uddannelse, når vi rammer 2019. Derved kan man konkludere, at uddannelse betaler sig i en tid, hvor krisen stadig præger arbejdsmarkedet gevaldigt.
 
Kresten Blæsild, udannelsesrådgiver i Study4player, er ikke i tvivl om, at uddannelse er vejen frem:" Når man læser undersøgelsen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, er det tydeligt, at den økonomiske krise stadig præger arbejdsmarkedet. Det er derfor vigtigt, at man har en uddannelse, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at få et godt job. For vores medlemmer, elitesportsudøverne, gælder det, at deres sportskarriere ligger inden for en meget begrænset tidshorisont. Derfor er det essentielt, at de allerede nu sørger for at blive klædt ordentligt på til et fortsat sårbart arbejdsmarked, hvor det er de mest kvalificeret, som får jobbene." 

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder