[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

28 maj 2010

Læreruddannelsen er første prioritet

Ny undersøgelse afliver myten om læreruddannelsen som de unges ”plan B”. 91 procent af de lærerstuderende på årgang 2009 havde nemlig uddannelsen som deres førsteprioritet.

Læreruddannelsen har de senere år kæmpet med et ry for ikke at være de unges førstevalg. Men en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at 9 ud af 10 af ansøgerne havde uddannelsen som førsteprioritet, da de søgte ind på en videregående uddannelse.

De studerende opfatter også læreruddannelsen som en uddannelse med perspektiver. 90 procent forestiller sig, at de i første omgang skal bruge uddannelsen til undervisning, men næsten to ud af tre svarer, at de enten nu eller senere vil bruge den som springbræt til videre uddannelse.

Undervisningsminister Tina Nedergaard er glad for resultatet af undersøgelsen.

"Undersøgelsen afliver to negative myter om lærerstuderende. For det første viser de studerende sig at være meget målrettede, og for det andet ser de ikke uddannelsen som en blindgyde. Der er således god grund til, at endnu flere unge ser læreruddannelsen som en uddannelse, der giver stort fagligt, personligt og karrieremæssigt udbytte."

Måske en 5-årig uddannelse
De kommende studerende på læreruddannelsen skal måske se frem til, at bruge længere tid på studiet. Skolens rejsehold, som er udpeget af regeringen til at gennemføre et 360-graders eftersyn af den danske folkeskole, anbefaler, at læreruddannelsen bliver 5-årig.

Anders Bondo Christensen, som er formand for Danmarks Lærerforening er glad for forslaget:
"Jeg mener, at der var fælles forståelse af, at det vigtigste indsatsområde er lærernes kompetencer. Jeg er meget positiv omkring, at Skolens rejsehold anbefaler en fem-årig læreruddannelse."

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder