[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

28 jun 2010

Unge ufaglærte mænd står uden økonomisk sikkerhedsnet

En undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at især unge under 30 mangler et økonomisk sikkerhedsnet. Indmeldelse i en A-kasse sammen med en uddannelse er en oplagt måde at sikre sig på.

En stor gruppe af personer i Danmark er ikke omfattet af et socialt og økonomisk sikkerhedsnet, fordi de hverken er medlem af en A-kasse eller kan få kontanthjælp fra det offentlige.
 
Nye tal viser, at hver syvende på arbejdsmarkedet således ikke har nogen mulighed for understøttelse i tilfælde af ledighed. Dykker man ned i tallene, er det især beskæftigede under 30 år, mænd og ufaglærte, der hverken kan få kontanthjælp eller dagpenge.
 
Samtidig er ledighedsrisikoen højest blandt unge mænd, som udgør to tredjedele af dem, der hverken kan få kontanthjælp eller dagpenge. Ud af det samlede antal beskæftigede, svarer tallene til, at næsten hver femte mand i beskæftigelse ikke vil kunne få offentlig støtte i tilfælde af ledighed.
 
Ud af de 370.000 beskæftigede, der hverken kan få kontanthjælp eller dagpenge, er hver fjerde under 30 år.
 
Rasmus Haagensen, projektleder i Study4player, er ikke i tvivl om tallenes betydning: "Undersøgelsen rammer plet ift. det budskab vi i flere år har forsøgt at videregive. Det er så umådeligt vigtigt for elitesportssportsudøvere, der er en del af den gruppe som undersøgelsen fremhæver, at sikre sig til livet efter sportskarrieren. Uddannelse er og bliver den bedste måde at tage hånd om sin fremtid på."
 
Indvandrere og efterkommere er desuden overrepræsenteret i gruppen af personer, der ikke har mulighed for offentlig hjælp i tilfælde af ledighed.
 
Læs hele rapporten her.
  
Har man ingen videregående uddannelse og ingen idé om, hvilket fag man vil komme til at beskæftige sig med efter fodboldkarrieren, kan man søge optagelse i en hvilken som helst A-kasse. I dette tilfælde anbefales det, at man kontakter 3FA - den A-kasse, som er tilknyttet fagforbundet 3F. Læs mere på www.3fa.dk.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder