[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

29 mar 2010

Jesper Kjærulff om at kombinere fodbolden med en uddannelse

Study4player bringer her et interview med SønderjyskE-angriberen Jesper Kjærulff, som samtidig med fodboldkarrieren har uddannet sig til fysioterapeut.

Foto © Per Kjærbye.

Jesper Kjærulff har altid haft andre mål i tankerne, end dem der scores på fodboldbanen. Derfor har angriberen kombineret livet som fodboldspiller med en nu færdiggjort uddannelse som fysioterapeut.

Det har imidlertid ikke altid været en dans på roser at balancere mellem fodboldspiller og studerende, og Jesper Kjærulff har ofte jongleret med flere skemaer, for at få det hele til at hænge sammen. 

Alligevel har han aldrig været i tvivl om, at han ville tage en uddannelse:
"Jamen, det er da selvfølgelig altid et problem at få det til at hænge sammen tidsmæssigt. Men det er alligevel noget, jeg har prioriteret. For mig har det været vigtigt at få nogle andre input i hverdagen end fra fodboldbanen og samtidig snakke med nogle andre mennesker om noget andet end fodbold. Det er rigtig vigtigt for mig at blive mentalt udfordret, og det synes jeg, jeg er blevet på fysioterapeutuddannelsen."

For at komme i gang med livet som studerende fik Jesper Kjærulff hjælp af Spillerforeningens uddannelsesrådgivere fra Study4player. Rådgivningen gav ham en god og stabil start på studiet, hvor han fik blandt andet fik en fast kontaktperson. Derudover kunne Study4player hjælpe Kjærulff, når fodbolden i for høj grad overlappede studiet, og han er rigtig tilfreds med den assistance han har fået: 

"Jeg har været rigtig glad for at have fået hjælp af Study4player. Indledende hjalp de mig med at skabe kontakt til uddannelsesstedet og ganske enkelt få mig i gang derude. Derfra formidlede de kontakt til en på uddannelsen, som tog hånd om mig. Jeg var kun tilknyttet hende, og det var rigtig rart for mig. Det gav stabilitet, og jeg vidste at hun havde helt styr på, hvordan det var mest hensigtsmæssigt for mig at kombinere fodboldkarrieren og fysioterapeutuddannelsen. Endvidere hjalp Study4player mig med at flytte nogle eksamener, når de lå i forbindelse med træning eller kamp, så de har været en stor hjælp for mig."

Jesper Kjærulff er nu færdiguddannet som fysioterapeut, men når han samtidig kan skrive SAS Liga-spiller på CV'et, har det være svært for ham at finde tid til at til beskæftige sig med sit fag. Han har på nuværende tidspunkt helliget sig fodbolden og tilværelsen som angriber i SønderjyskE. Han benytter dog hver en lejlighed i klubben til at få opfrisket nogle af de ting, han lærte på studiet og håber på et tidspunkt, at han får mulighed for et job som fysioterapeut: 

"Som det ser ud, har jeg i øjeblikket kun tid til fodbolden. Men alligevel har jeg min uddannelse med mig konstant. Når jeg sidder i omklædningsrummet, har jeg den for eksempel i baghovedet. Derudover forsøger jeg så meget som overhovedet muligt at være i fysioterapeutrummet, så jeg kan holde uddannelsen ved lige. Endelig vil jeg, når det bliver muligt for mig, rigtig gerne have et deltidsjob som fysioterapeut, fordi jeg både savner faget og patientkontakten, som jeg synes, er rigtig interessant og givende."

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder