[PAGE FIELD RECURSIVE]

Second career rådgivning til elitesportsudøvere

        og brobygning til erhvervslivet

"Jeg har med glæde brugt 4players rådgivere, at oprette mit CV i Job4players CV database. Jeg brugte en formiddag hos 4player, hvor vi havde en god samtale om mine fremtidsplaner og muligheder. Processen med at udfylde mit CV gav mig et overblik og en klarhed over hvad jeg kan og ikke kan. Gennem vores samtale fik jeg mod på, at starte på en masteruddannelse hos Copenhagen Coaching Center i foråret 2016." - Christian Poulsen, tidligere professionel fodboldspiller

"Jeg synes MinKarriereplan er et godt redskab til at skabe refleksion over den karriere, der venter, når fodbolden engang slutter. Jeg har selv gjort mig tanker om at dygtiggøre mig uden for banen og ser derfor stor værdi i at kunne blive yderligere afklaret ved at bruge den nye online karriereplatform." - Thomas Delaney, fodboldspiller i Werder Bremen

30 jan 2017

Cristian Poulsen: Nu skal jeg selv til at planlægge mit eget liv

Efter en lang fodboldkarriere stod den 34-årige Christian Poulsen overfor et valg – hvad skulle han nu? Valget faldt på en uddannelse hos Copenhagen Coaching Center. En beslutning han er glad for, at han tog, og som han vil anbefale andre også at overveje.

AF CAMILLA JAUCH

Med 92 kampe for landsholdet og mere end 300 optrædener i Bundesligaen, La Liga, Æresdivisionen, Serie A og Premier League har Christian Poulsen prøvet lidt af hvert i sin fodboldkarriere. Efter mange år i en verden, hvor det meste handler om, hvad der sker på grønsværen, havde Poulsen brug for et pusterum, og da støvlerne blev lagt på hylden, rev han tre måneder ud af kalenderen til at lave noget andet. Tre måneder til at planlægge hvad livet så skulle bringe.

Og noget skulle der ske…
Med visheden om at støvlerne var snørret for sidste gang, meldte spørgsmålene om fremtiden sig. Hvad gav mening nu, når man stod og skulle planlægge sit eget liv? 
I samarbejde med Spillerforeningens rådgivere fandt Christian Poulsen derfor et springbræt ind i sit nye liv, som ikke længere kun havde fodbolden i fokus, men også livet efter - en uddannelse hos Copenhagen Coaching Center, som han nu har været i gang med det seneste år.

Mere end en uddannelse
Christian Poulsen startede sin to årige master i Business Coaching hos Copenhagen Coaching Center, for at prøve kræfter med noget nyt og udfordre sig selv. Et valg han bestemt ikke har fortrudt, og som også har sat nogle tanker i gang omkring livet efter fodbolden.

- Som fodboldspiller ved man jo, at den verden, man kender, stopper på et tidspunkt, og så skal der jo ske noget nyt. For mig blev det nye uddannelsen på Copenhagen Coaching Center. Igennem uddannelsen er jeg blevet meget klogere på mig selv - også omkring hvilken retning i livet jeg skal bevæge mig mod, siger Christian Poulsen og fortsætter:

- Det er jo ikke sådan, at jeg er kommet frem til, præcis hvad jeg skal nu, men jeg er rigtig glad - og uddannelsen hjælper mig blandt andet med at finde ud af, hvad jeg gerne vil med resten af mit, forhåbentligt meget lange, liv.

Hvem er jeg?
Selvom Christian Poulsen er meget begejstret for at være startet hos Copenhagen Coaching Center, har det også været en udfordring at vænne sig til, at fodbolden ikke længere fylder så stor en del af hverdagen som tidligere. Noget han ligeledes bruger uddannelsen aktivt til at arbejde med.

- Jeg har da kæmpet lidt med dét at gå fra professionel fodboldspiller til "almindeligt" menneske. Det er en lang proces - og jeg tror, at mange fodboldspillere vil kunne genkende det svære i at sige "nu er det slut". Men fodbolden er jo et arbejdsliv, der slutter - nu skal jeg finde en ny identitet, og det er dér, jeg er i processen lige nu.

- I løbet af mit fodboldliv var jeg jo meget væk, så nu sætter jeg også pris på, at jeg har mere tid til min familie og til at lave andre ting, jeg også synes er spændende. Jeg er jo ikke udelukkende fodboldspiller. Jeg er eksempelvis også far og ven. Det er blandt andet noget af dét, jeg har lært at arbejde med gennem min uddannelse hos Copenhagen Coaching Center - at arbejde med mig selv og finde ud af, hvem jeg egentlig er, siger Poulsen.

- Jeg har jo mødt en masse forskellige mennesker, i løbet af det år jeg har været i gang med uddannelsen - mennesker, som har en helt anden baggrund end mig. Det er spændende - for noget af det, vi arbejder med på Copenhagen Coaching Center, er også at forstå andre mennesker. Derfor har det også været virkelig lærerigt at reflektere over mine oplevelser i fodbolden - eksempelvis hvem jeg selv var på banen og på det hold, jeg spillede på.

En investering i eget liv
Taler man med Christian Poulsen om hans uddannelse og liv generelt, bliver det hurtigt klart, at dét. han laver. skal give mening. For ham gav det mening at kaste sig over uddannelsen, som han kun har rosende ord tilovers for.

- Jeg vil varmt anbefale uddannelsen til andre. Nogle gange kan jeg ærgre mig over, at jeg ikke gik i gang, allerede mens jeg spillede. For det kan man godt - og det er jo en investering i ens liv efter fodbolden, siger Christian Poulsen og fortsætter:

- Jeg kan sagtens forestille mig, at mange andre, ligesom jeg gjorde, står og spørger sig selv "Hvad giver mening for mig, og hvad har jeg lyst til?" Her synes jeg, at Copenhagen Coaching Center har været virkelig godt - det er jo ikke bare en uddannelse, men har også været en identitetsrejse for mig. Det tror jeg, at rigtig mange ville have godt af at opleve enten i løbet af eller efter deres fodboldkarriere.

Christian Poulsen påpeger også, at der som spiller er meget at vinde, ved at være opsøgende i forhold til de tilbud og muligheder man ikke altid er klar over, at man har.

- Jeg tror lidt, at spillerne nogle gange glemmer, at Spillerforeningen altid står til rådighed. Jeg har været medlem, i alle de år jeg har spillet fodbold, men jeg vidste faktisk ikke altid, hvad man kunne bruge dét til. Så jeg vil opfordre andre spillere til at søge råd dér, hvis de er i tvivl om noget. Der er virkelig mange muligheder, hvis man gider at undersøge det, afslutter Christian Poulsen.

Ikke kun for tidligere spillere
En af dem, der har benyttet sig af muligheden for at starte sin master i Business Coaching, mens han stadig er aktiv er håndboldspiller Jesper Nøddesbo, som på trods af at have sin daglige gang i Barcelona, læser på Copenhagen Coaching Centers fjernstudie. En kobling han selv giver udtryk for, at han benytter sig meget af i både landsholdslejren og på holdet i Barcelona.

Om Copenhagen Coaching Center
Copenhagen Coaching Center tilbyder forskellige coachinguddannelser, hvor du blandt andet bliver klogere på dig selv og dine omgivelser. Næste ledige afholdelse af Master of Business Coaching, som både Christian Poulsen og Jesper Nøddesbo er i gang med, er 1. februar 2017. 

Læs mere om uddannelserne på copenhagencoaching.dk eller ring til uddannelses- og karriererådgiver i 4player, Jesper Mølgaard, på 27 14 49 22 og få svar på eventuelle spørgsmål.

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder