I starten følte man lidt, man måske ikke helt hørte til

I dag er Nicolas Madsen godt i gang med at etablere sig hos FC Midtjylland, men der har været visse bump på vejen fra U19-profil og til at finde sin plads i superligatruppen. Særligt én episode til træning satte tankerne i gang hos den 21-årige midtbaneslider.

Han har allerede 35 kampe for FC Midtjyllands bedste mandskab. Og da Nicolas Madsen for et år siden forlængede sin kontrakt med klubben, fortalte sportschef Svend Graversen, at han så et internationalt potentiale i den unge midtbanespiller.

Men transitionen fra U19-bold til Superliga var ikke let for Nicolas Madsen. For midtbanetalentet gik fra profil på U19-holdet til træningsspiller i superligatruppen.

– Når man spiller og gør det godt, så får man jo hurtigt respekt. Men nu var casen, at jeg ikke rigtigt spillede. Jeg var der til træning, men ikke med til kampe, fortæller Nicolas Madsen om starten på sin seniorkarriere.

– Så jeg skulle ligesom finde min måde at få deres respekt på og få deres accept, kan man sige. Så det var at give mere af mig selv end bare at være der.


Alvorsord fra Bach Bak

Men det var lettere sagt end gjort for et ungt »tryghedsmenneske«, som han beskriver sig selv.

– I starten følte man lidt, man måske ikke helt hørte til, husker Nicolas Madsen.

– Man kommer jo op som helt ung, og man føler, at man måske ikke vil gøre noget forkert. Og så kan man måske hurtigt lægge lidt låg på sig selv og sin personlighed, i stedet for bare at vise hvem man er.

Dét bed assistenttræner i FC Midtjylland Kristian Bach Bak også mærke i. Han savnede at mærke en spiller, der gav noget af sig selv. Og særligt én episode til træning blev et vendepunkt for den 194 cm høje midtbanespiller.

– Jeg kan huske, jeg havde en træning med superligatruppen, hvor (Kristian, red.) Bach Bak kommer og viser mig en overtrækstrøje, og så siger han; ’den kunne lige så godt bare have ligget ude på banen i dag, i stedet for at du var der’, fordi at jeg bare var der i stedet for at give noget af mig selv. Så begyndte jeg jo selvfølgelig at tænke over det og lærte også af det.

 

Skal kunne være sig selv

Oplevelsen gjorde Madsen ked af det. For fodbolden var – og er – det, han lever for. Men den satte også tankerne i gang.

– Det gjorde mig da rigtigt ked af det til at starte med. Men efter det begynder man også at tænke over, hvad han egentligt mente med det. Og jeg er 100 procent sikker på – og det har han også sagt til mig efter – at han gjorde det i en god mening, fordi at han synes, jeg er god. Så det var mere bare det at tænke over, hvad der egentligt skulle til, og at man vidste, hvad der skulle til, fordi det gjorde jeg tydeligvis ikke på det tidspunkt.

– Når man er i det, så er det selvfølgelig noget skidt, men når man så er kommet over det, så ser man tilbage på det, som om man har lært rigtig meget, fordi det gør man jo – især i de perioder. Det er let at flyde med, når det går godt. Når det så går dårligt, så er det virkelig der, man skal holde skruen i vandet.

Og det gør Nicolas Madsen. Holder skruen i vandet og klør på for endnu mere spilletid i FC Midtjylland, hvor han allerede har både pokal-, Superliga- og Champions League-kampe på cv’et.

– Nu har jeg det sjovt hver dag, jeg kommer ud i klubben og kan være mig selv 100 procent, og det skal man jo også kunne være, for ellers er man ikke det rigtige sted, lyder det fra Nicolas Madsen.

Har du brug for hjælp?

33 12 11 28