»Man har da stadig lysten til lige at tænde sin playstation, men nu er der det her studie«

Tidligere tændte han for sin PlayStation, når han kom hjem fra træning. Nu bruger Troels Kløve i stedet tiden på at studere online. Og uddannelsen giver OB-spilleren ’friskhed og energi’.

AF MARTIN DONS

Egentlig burde han føle, at der var kommet færre timer i døgnet. For med en lille datter, en fodboldkarriere på fuld blus og et fuldtidsstudie ved siden af, så er der nok at se til for Troels Kløve.

For et halvt år siden begyndte han at læse til finansøkonom online på Erhvervsakademiet Dania i Silkeborg. Og selv om studiet kræver en planlægning, han ikke tidligere har været nødt til, så synes han ikke, at studiet går ud over fodbolden. Tværtimod.

– Jeg synes selv, at det giver en anden friskhed og mental energi. Er man inde i en tung periode, så tror jeg bare, at det er sindssygt sundt, at man har et andet fokuspunkt, når man er uden for banen. Og så selvfølgelig også bare at få hjernen i gang igen efter så mange år, fortæller Troels Kløve.

Man er fuldstændig baldret i hovedet efter et par timers studie, så selvfølgelig er overgangen fra ikke at have studeret i mange år til at komme tilbage i det igen rimelig hård. Men nu har jeg fundet rytmen, og jeg synes bare, det er fedt at have noget at gå op i.

– Jeg har ikke været vant til at aktivere de dele af hjernen, som jeg er begyndt at aktivere nu. Man er fuldstændig baldret i hovedet efter et par timers studie, så selvfølgelig er overgangen fra ikke at have studeret i mange år til at komme tilbage i det igen rimelig hård. Men nu har jeg fundet rytmen, og jeg synes bare, det er fedt at have noget at gå op i.

– Når du kommer hjem nu, bliver du også nødt til at sætte en time eller to af til studiet. Tidlige kunne jeg godt spille et par timers FIFA eller lave noget andet tidsfordriv, og man har da også stadig lysten til lige at tænde sin PlayStation, men der er det her studie, hvor du bliver nødt til at få lavet noget, understreger OB-profilen.

Han er bevidst om, at fodboldkarrieren har en udløbsdato. At legen med bolden, som for Troels Kløve også er et arbejde, ikke varer for evigt. Tankerne, om hvad der skulle være næste skridt, har rumsteret i nogen tid. Og i sommer satte OB-spilleren sig altså så tilbage på skolebænken, da han begyndte på en to-årig finansøkonomi-uddannelse.

– Jeg synes bare, at finansøkonom online var en rigtig god start for mig. Det kan også godt være, den rammer plet, det vil tiden ligesom vise, men indtil nu har det været rigtig godt at være kommet tilbage på skolebænken efter otte års pause. Jeg har interesse for økonomi og inden for finanssektoren, så jeg synes, det var meget naturligt at starte med finansøkonom.

Det her studie er bare lavet til, man kan spille fodbold, basketball, håndbold, eller du kan bo i udlandet og stadig læse dansk finansøkonom online. Det er bare fedt, at de muligheder er begyndt at opstå

Han har tidligere studeret økonomi på Aarhus Universitet, men det var ikke forenelig med en professionel fodboldkarriere, da der ikke var samme fleksibilitet, som han møder på sin nuværende uddannelse.

– Jeg følte, jeg sank bagud hele tiden, og at jeg ikke havde de samme muligheder som mine medstuderende, og det er bare frustrerende, at man er bag dem – at man ikke kan bidrage, husker Kløve.

Den følelse har han ikke på sit nye studie.

– Det her studie er bare lavet til, man kan spille fodbold, basketball, håndbold, eller du kan bo i udlandet og stadig læse dansk finansøkonom online. Det er bare fedt, at de muligheder er begyndt at opstå. Og jeg kan kun anbefale folk, der har lidt interesse for økonomi, at overveje at gå i gang. Jeg ved ikke, om jeg skal bruge det, men det er en start, og det er en rigtig god start for mig at komme i gang med den her transition.

Læs mere om Finansøkonom online uddannelsen eller se dine andre online uddannelsesmuligheder

Kontakt 4player

Er du interesseret i at komme i gang med uddannelse? Eller få en snak om dine muligheder?

Du kan altid tage direkte fat i vores rådgivere eller skrive til os via denne mailformular.

Har du brug for hjælp?

33 12 11 28