Simone Boye nyder at blive klogere og fordybe sig: »Giver en bedre balance i hverdagen«

Corona-pandemien satte tankerne om igen at studere i gang hos Simone Boye. Et online møde med Spillerforeningen skubbede hende i den rigtige retning. Og landsholdsaftalen på kvindesiden gjorde det muligt for hende at begynde. I dag studerer Bayern München-spilleren ’positiv psykolog vejleder’ online.

AF MARTIN DONS

Man orker næsten ikke længere sige ordet ’corona’. For pandemien har lukket lande, ja verden, ned, og timerne inden for hjemmets fire vægge er mangedobbelt i forhold til tidligere. Det gælder også for Simone Boye, der fra sit hjem i den tyske millionby München har kigget mere ud ad vinduerne end været en del af det ellers normale så pulserende liv i den sydtyske hovedstad.

I løbet af den efterhånden lange nedlukning har hun lagt sin del af puslespil og haft lidt ekstra god tid til at hækle, som den 28-årige Bayern München-spiller også hygger sig med i fritiden.

– Det har været rigtig rart i en periode og fyldt hverdagen ud, men jeg nåede til et punkt nu, hvor det var tid til at blive klogere og fordybe mig, som hun forklarer.

Jeg kunne mærke, at det var tid til at lære noget nyt og blive lidt klogere igen og få fokus væk fra fodbold og corona

Og det bliver hun i øjeblikket. For efter en pause fra studiet på halvandet år, efter hun blev bachelor i idræt, har fodbolden fyldt hverdagen ud. Men med nedlukning og ekstra tid til at tænke, var corona-pandemien med til at skubbe Simone Boye tilbage på skolebænken.

– Jeg har nydt det halvandet år, hvor jeg har brugt al tiden på fodbold. Men jeg kunne mærke, at det var tid til at lære noget nyt og blive lidt klogere igen og få fokus væk fra fodbold og corona, fortæller Simone Boye over telefonen på sin fridag.

 

Brug for at tankerne kommer lidt væk

Netop fridagene bliver nu blandt andet udfyldt med kurset ’positiv psykologi vejleder’.

– Det giver mig rigtig meget. Det er dejligt at blive klogere og have noget andet at fordybe sig i. At jeg ikke kun er fodboldspilleren Simone, men at jeg også er studerende. Min tid i Bayern München har været lidt op og ned. Det har været udfordrende, og jeg var kommet til et punkt, hvor jeg havde brug for, at der var andet end fodbold. At tankerne kom lidt væk.

Jeg tror kun, at det giver en bedre balance i min hverdag på den lange bane. Det afbræk har jeg brug for i forhold til fodbold, så man kan komme mentalt udhvilet til træning og kamp

– Jeg har selv arbejdet meget med en sportspsykolog, efter jeg kom til Tyskland. Jeg har altid været én, som tænkte meget over tingene og gør det stadig. Jeg kan godt overtænke tingene og mange gange få et negativt twist på de ting, jeg oplever. Jeg synes, jeg lært rigtig meget på det her område.

– Jeg tænkte, det vil være en god mulighed for at gå endnu dybere ind i den tankegang og noget, jeg kan bruge nu og bruge til det, der kommer efter fodbolden, siger Simone Boye, der ikke er bange for, det stjæler fokus fra hendes hovedbeskæftigelse, fodbold.

– Jeg tror kun, at det giver en bedre balance i min hverdag på den lange bane. Det afbræk har jeg brug for i forhold til fodbold, så man kan komme mentalt udhvilet til træning og kamp.

 

Landsholdsaftale giver mulighed for at studere

At det overhovedet er en mulighed for Simone Boye at studere ’positiv psykolog vejleder’ kan i høj grad tilskrives landsholdsaftalen på kvindesiden. For med aftalen fra 2017, som blev forlænget i 2020, er det muligt at søge stipendier for de danske landsholdsspillere.

Og det har været afgørende for, at Simone Boye kan studere ved siden af fodbolden, da uddannelsen hos At Work kræver egenbetaling.

– Jeg søgte om stipendier til det her kursus og fik det også tildelt, hvilket jo også gør det muligt. Det er en rigtig fed mulighed, at vi kan søge stipendier til sådan nogle ting, siger Simone Boye.

 

Onlinemøde satte skub på onlinestudie

Startskuddet til en ny uddannelse blev faktisk et onlinemøde med Spillerforeningen, som havde samlet alle de kvindelige, danske fodboldspillere i Tyskland.

– Det var det, der satte mig i gang. Så det var godt givet ud, konstaterer hun.

For ikke mange dage senere havde hun via 4player meldt sig til onlinekurset ’positiv psykologi vejleder’ hos At Work.

– Jeg fandt positiv psykologi, som jeg synes er megaspændende. Så det var lige til. Det er noget, jeg gerne vil bruge tid på.

Læs ogsåMads Emil Madsen er bedre end nogensinde, men fodbold må ikke fylde det hele

Alt på uddannelsen foregår online. Forelæsninger, e-bøger og andet stof, som skal læses til hvert modul.

– Det, der er fedt ved det her kursus, er, at man selv kan styre det i forhold til træning og kampe. Det tiltaler mig meget, da jeg gerne vil brug al den tid på fodbold, som det kræver. Og det føler jeg sagtens, jeg kan.

Jeg har ikke en fast rutine. Det handler mere om, hvornår der er lyst og overskud

– Det fungerer rigtig godt. Det er rart, at man selv kan bestemme, hvordan man vil gribe det an, og der ikke som sådan er nogle deadlines. Der er nogle uger, hvor fodbolden fylder mere end andre, så der har man måske ikke så meget tid og overskud. Det er ikke et krævende kursus, men det er samtidig fedt langsomt at lære noget nyt, uden det er så intenst, siger Simone Boye.

Hun har ikke faste, ugentlige dage, som er dedikeret til studiet.

– Det er meget i forhold til, hvornår jeg føler, jeg har overskud. For det meste studerer jeg om eftermiddagen, når jeg kommer hjem fra træning og har fået mad. Ellers kigger jeg på det om aftenen. Jeg har ikke en fast rutine. Det handler mere om, hvornår der er lyst og overskud, fortæller Simone Boye.

 

SÅDAN FOREGÅR UNDERVISNINGEN ONLINE

Når du tager kurser online, foregår hver af disse som 30 lektioners E-learning og 3 live Webinarer. I alt 40 lektioner pr. kursus.

Med At Work Skolens fleksible E-learning får du et hav af fordele:

  •  Læs hjemmefra eller hvorfra du har lyst.
  •  Læs når det passer dig.
  •  Læs i dit eget tempo.
  •  Tag undervisningen så mange gange, som du har lyst til.
  •  Sparring med andre, som læser samme kursus via Internettet.
  •  Samme kvalitet som ved at læse kurset som klasseundervisning.

Læs mere om Positiv Psykologi Vejleder uddannelsen eller se dine andre online uddannelsesmuligheder

Kontakt 4player

Er du interesseret i at komme i gang med uddannelse? Eller få en snak om dine muligheder?

Du kan altid tage direkte fat i vores rådgivere eller skrive til os via denne mailformular.

Har du brug for hjælp?

33 12 11 28