»Det er det fedeste job, vi har, men jeg glæder mig også rigtig meget til alle årene bagefter«

Hvad gør man, når man er både er fodboldspiller og uddannet cand.merc.aud fra universitetet? Mads Lauritsen fik et job én dag om ugen i en bank, så han ikke står med en uddannelse, der er støvet, den dag han skal bruge den fuldtid.

AF MARTIN DONS

Mange kan næsten få koldsved bare ved at tænke på det. Karrierestoppet. Men sådan er det ikke for Mads Lauritsen. Tværtimod, faktisk. Godt nok har forsvarsspilleren ingen planer om at sætte punktum for sin fodboldkarriere lige foreløbigt, og han ser frem mod et spændende forår i Viborg FF, hvor jagten på en tilbagevenden til Superligaen efter fire års fravær er sat ind.

Men tanken, om at grønsværen en dag skal skiftes ud, frygter han ikke.

– Det er det fedeste job, vi har som fodboldspillere, men jeg glæder mig også rigtig meget til alle de år, der er bagefter, og det tror jeg især, jeg gør, fordi jeg har min uddannelse og glæder mig til de udfordringer, der kommer der. Jeg frygter det i hvert fald ikke – jeg tror også, det bliver sjovt, siger Mads Lauritsen.

Jeg havde også en periode, hvor det ikke gik så godt fodboldmæssigt, så det var faktisk rigtig dejligt at have noget andet at fortælle om, når man kom hjem

Han har da også allerede smagt på livet på den anden side af fodboldkarrieren. For da han tørnede ud for Vejle Boldklub, arbejdede han faktisk én dag i ugen i en bank. Med en cand.merc.aud fra Aalborg Universitet i ryggen ville han nemlig gerne ud at prøve sit værktøj af.

– En ting er at holde sig skarp, og noget andet er, at selv om jeg har en uddannelse, så er det måske også svært lige at vide, hvad jeg gerne vil bruge den til, og der er det en god måde at spore sig lidt ind på det.

– Jeg har ikke fundet 100 procent ud af, hvad jeg gerne vil. Jeg fandt ud af, at der er mange muligheder, og der er en spændende karriere at se frem til, når fodbolden er ovre, siger Mads Lauritsen.

Rent praktisk aftalte han fra uge til uge med banken, hvilken dag han skulle komme, så han ikke gik på kompromis med sin fodbold.

– De var rigtig gode til, at der altid var noget, jeg kunne lave, og hvis jeg havde en ferie, hvor jeg vidste, jeg havde et par dages ferie, så kunne de lave nogle opgaver, som var endnu mere spændende. Så alt i alt synes jeg, det var rigtig sjovt.

Det der med at have noget andet kan være en god måde at komme væk fra det præstationspres, der er i fodboldverdenen

– Jeg havde også en periode, hvor det ikke gik så godt fodboldmæssigt, så det var faktisk rigtig dejligt at have noget andet at fortælle om, når man kom hjem, fortæller den 27-årige forsvarsspiller.

Den ugentlige dag i banken rev også op i den traditionelle hverdag.

– Når man render rundt i en fodboldklub, så er man jo hele tiden sammen med folk, som minder lidt om en selv. Vi er alle sammen på mere eller mindre samme alder, så det der med at snakke med nogle andre typer mennesker var egentlig meget dejligt. At man kunne se, der var et lidt mere bredt spektrum. Og nogle gange var det rart at få hovedet væk fra den her fodboldboble, som vi godt nogle gange kan være i.

– Det er også en uddannelse, jeg har taget, fordi det er spændende og noget, jeg interesserer mig for, så det var rart at holde hovedet i god form, siger Lauritsen og uddyber:

– Det der med at have noget andet kan være en god måde at komme væk fra det præstationspres, der er i fodboldverdenen.

Lige nu er bankjobbet sat på standby med ankomsten af parrets andet barn, men Mads Lauritsen er ikke i tvivl om, at han igen – inden fodboldkarrieren er slut – skal ud at snuse til erhvervslivet på den anden side af kridtstregerne.

– Inden, jeg er færdig med at spille fodbold, så er jeg sikker på, jeg skal kombinere en form for fodbold med en vej ind i erhvervslivet. Hvordan og hvornår er jeg ikke klar over, men jeg er rimelig sikker på, at når jeg engang tænker, at nu er jeg ved at være færdig med at spille, så kunne jeg nemt forestille mig, at det var den vej, jeg ville komme videre ved at bruge det her fodboldnetværk, fortæller Mads Lauritsen, der kun kan anbefale andre at stifte bekendtskab med erhvervslivet, som han selv gjorde det.

– Jeg kan kun give en anbefaling på, at man får nogle andre inputs. Jeg tror på, det kan gøre, at man udvikler sig som fodboldspiller også. Og som menneske især, slutter VFF-spilleren.

 

SÅDAN FIK MADS LAURITSEN SIT JOB I BANKEN

Mads tog fat i klubbens sælgere og spurgte, om de havde en god kontakt til en virksomhed, som kunne hjælpe ham ind i virksomheden. Og han oplevede, at klubbens administration hellere end gerne ville hjælpe.

Der skulle ikke mange telefonopkald til fra en af klubbens sælgere, inden Lauritsen blev introduceret for Danske Bank i Vejle, hvor filialdirektør Palle Heiselberg gerne ville give fodboldspilleren chancen for at prøve sit talent af i den finansielle verden. Dermed var kontakten etableret og aftalen om én ugentlig dag i banken lavet.

Har du brug for hjælp?

33 12 11 28