Elkjær: Forvent en hverdag, hvor folk ikke klapper, når du går ned ad gaden

Det er et andet liv, der venter efter fodboldkarrieren. Og det skal man være forberedt på. Det fastslår Preben Elkjær i den nyeste udgave af podcasten ’Spiller Til Spiller’.

Vær forberedt. Det er Preben Elkjærs bedste råd til de professionelle fodboldspillere, der før eller siden skal stoppe fodboldkarrieren. Det fortæller han i Spillerforeningens nye podcast, ‘Spiller Til Spiller’.

– Der er ikke noget på et sølvfad, der bliver bragt til dig. Så det er vigtigt for alle, der stopper efter en lang karriere, at de klar på det der. At nu starter en ny kamp for at skabe sig et nyt liv, fastslår Preben Elkjær. 

HØR HELE PODCASTEN HER

Han peger på, at spillerne ikke skal forvente samme grad af opmærksomhed.

– Man skal bare vide, at der forhåbentlig venter mange års liv efter fodbolden. Hvor man ikke får massage, og hvor der ikke står ti mand klar til at hjælpe dig hver eneste dag, som der gør i en fodboldklub. Hvor du selv skal skabe dig en fremtid.

– Forvent ikke, at folk står klar. Forvent en hverdag, som er som alle andres. Hvor folk ikke klapper, når du går ned ad en gade. Det er et andet liv, og det skal man altså være klar over – og klar til, siger han yderligere.

Og landsholdskoryfæet ved, hvad han snakker om. Han havde nemlig selv forberedt sig.

– Jeg havde et job klar, da jeg stoppede med at spille fodbold. Og det, tror jeg, er vigtigt, at man gør det klart for én selv, at folk ikke kommer og klapper dig på skulderen, når du ikke er fodboldspiller mere. Når der er gået en måned, så melder hverdagen sig, når du er holdt op. Der må du altså klare dig selv, og der kan det ikke nytte noget, at du siger, “jeg er Preben Elkjær, folk står klar” og sådan noget. Det gør de ikke. 


Vil du forberede dig på livet efter sporten?
Går du med overvejelser om hvad der skal ske når støvlerne lægges på hylden så kontakt 4player-teamet, der sidder klar til at hjælpe, så du kan tage de første/næste forberedende skridt. Se kontaktinformationer og 4players team på vores kontaktside

Har du brug for hjælp?

33 12 11 28