Finansbachelor
Finansbachelor
Med finansbachelor online får du kendskab og viden om økonomiske og juridiske emner som f.eks. samfunds- og privatøkonomi, erhvervsjura samt salg og kunderådgivning.
Efter uddannelsen kan du bl.a. arbejde i banker, finansieringsselskaber, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, revisionsfirmaer eller som ejendomsmægler og ejendomsadministrator.

Om uddannelsen
Finansbachelor online svarer til et fuldtidsstudie og har samme høje aktivitetsniveau som den klasserumsbaserede undervisning.
Det er et fleksibelt studie, hvor du kan følge undervisningen fra den geografiske placering, der passer dig bedst – oftest på de tidspunkter du ønsker.
Samtidig vil du have adgang til studievejledning, SU-vejledning og IT-vejledning i samme omfang som studerende med fysisk tilstedeværelse.
Hvis du ønsker det, kan du få faglig sparring og vejledning gennem fysisk tilstedeværelse på afdelingerne i Sønderborg og Esbjerg.
Du tilbydes også at deltage i faglige og sociale arrangementer med fysisk tilstedeværelse – bl.a. studieture i ind- og udland.
Som onlinestuderende ved Erhvervsakademi SydVest tilbydes du deltagelse i en studiegruppe fra dag 1. Formålet er, at I skal understøtte hinandens læring gennem projektarbejde og opgaveløsning, og I bestemmer selv, hvordan I samarbejder.
Der vil løbende være kontakttid med underviserne, og der vil være live oplæg med cases fra virkelighedens virksomheder og gruppepræsentationer i løbet af uddannelsen.
Resten af tiden skal du f.eks. løse selvstændige opgaver, se videoer eller læse faglitteratur. Det kræver, at du kan planlægge din egen tid ansvarligt – til gengæld er det muligt at passe et job eller en sport/hobby ved siden af.
Uddannelsens opbygning
Finansbacheloruddannelsen er en 3,5-årig videregående uddannelsen fordelt på syv semestre. Uddannelsen består af en obligatorisk del, valgdel, praktik på 5. semester samt dit afsluttende bachelorprojekt.
Uddannelsen er inddelt i følgende fagområder:
- Økonomi
- Erhvervs- og finansjura
- Kommunikation, salg og rådgivning
- Forretningsforståelse og -udvikling
Studieretning:
Fra 4. semester får du mulighed for at tone finansbacheloruddannelsen med en studieretning, som udvikler dine færdigheder inden for den retning, hvor du ønsker at gøre karriere. Du kan vælge mellem følgende studieretninger:
- Ejendomshandel
- Ejendomsadministration (kræver fysisk fremmøde)
- Finansielle forretninger
- Økonomistyring
- Forsikring og pension (kræver fysisk fremmøde)
Ud over overstående fagområder omfatter finansbacheloruddannelsen valgfag samt det afsluttende bachelorprojekt.
Praktik
På uddannelsen skal du i dit 5. semester i fysisk praktik. Det giver dig muligheden for at kombinere teori og praksis i en virksomhed i et sammenhængende forløb. Du bestemmer selv, om praktikken skal være i en virksomhed i Danmark eller i udlandet.
Tekniske krav
Læringssystemet består af online platformen Moodle og til live oplæg og præsentationer benyttes Zoom.
Som onlinestuderende skal du have en internetforbindelse med hurtig hastighed til download og upload samt en stabil forbindelse.
Adgangskrav
Du skal have én af følgende uddannelser for at søge om optagelse:
- STX, HF, HHX, HTX, EUX eller særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF) – alle med engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B
- En af nedenstående relevante erhvervsuddannelser – samt engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B
- Finansuddannelsen
- Handelsuddannelsen
- Kontoruddannelsen
- IT-Supporter
Bemærk at de specifikke adgangskrav skal være bestået.
Job og fremtid
Finansbachelor-uddannelsen kvalificerer dig til en række jobmuligheder i forskellige typer af finansielle virksomheder, som banker, finansieringsselskaber, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, ejendomshandlere, revisionsfirmaer og lignende.
Ansøgningsfrist og studiestart
Der er studiestart i august.
Ved ansøgning følges de almene kvote 1 og kvote 2 ansøgningsfrister. Du skal søge via kvote 1, hvis du har en gymnasial eksamen. Ansøgningsfristen i kvote 1 er 5. juli kl. 12.00. Du skal søge via kvote 2, hvis du har et andet adgangsgrundlag end en gymnasial eksamen. Ansøgningsfristen i kvote 2 er 15. marts kl. 12.00.
OBS VED ANSØGNING! Ved ansøgning på optagelse.dk skal vælges uddannelsen med studiested Esbjerg. Husk at vælge den af dem med E-LÆRING.
Interesseret?
Du kan læse mere om Finansbachelor online HER
Du kan læse mere om EASV elite HER
For yderligere info kontakt rådgiver i 4player, Anders Egholm, på:
- Tlf.: 61 69 05 40
- Mail: anders.egholm@spillerforeningen.dk
Har du spørgsmål til online finansbachelor-uddannelsen er du altid velkommen kan kontakte studievejleder Gitte Warming hos Erhvervsakademi SydVest på gw@easv.dk eller tlf. 4177 5759.
Indholdet på denne præsentationsside er leveret af uddannelsesstedet, der er ansvarlige for indholdets rigtighed.