Bryd tabuet – vær åben!

Fordi der ikke tales om mentale udfordringer, betyder det ikke, at de ikke eksisterer. At tale om mentale udfordringer er en vigtig hjælp til at kunne forebygge og behandle mentale problemer. Desuden viser det stor personlig styrke at kunne tale om sin sårbare side.

Du vil med din personlige fortælling om mentale udfordringer kunne hjælpe andre elitesportsudøvere, der oplever mentale udfordringer til at acceptere deres situation, åbne op overfor andre og derved række ud efter hjælp.

Ved at dele dine erfaringer med andre vil du medvirke til at uddanne andre elitesportsudøvere til at se, forstå og reagere. Du vil samtidig kunne være med til at normalisere mentale udfordringer hos elitesportsudøvere og mennesker i almindelighed. Det kan have betydning for, hvornår vi reagerer på forandringer. Det kan også have betydning for vores evne til at acceptere udfordringen, og dermed hvor hårdt den rammer os.

Din fortælling vil også kunne medvirke til at ændre kulturen og tilgangen til mentale udfordringer i elitesport, hvor det er en udfordring, at mentale problemer er tabubelagte og mange begår den fejl at være alene med deres mentale udfordringer. Vi skal tale med hinanden og række ud efter hjælp. Vi skal møde hinanden med respekt, tolerance og støtte. I elitesporten vil dette kunne bidrage til en større indbyrdes opmærksomhed på mental trivsel samt en mere åben indstilling til at hjælpe andre elitesportsudøvere, der oplever mentale udfordringer.

I videoerne her på siden kan du se spillere, der har brudt tabuet ved at stå åbent frem og sætte fokus på området. Overvej hvordan du kan bidrage til at nedbryde tabuet om mentale problemer i sporten.

Vil du fortælle din historie? Kontakt os i 4player

 

Kontakt 4player

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du blot udfylde kontaktformularen. Vi vil vende tilbage til dig snarest muligt.

Du kan også se 4players team og tage direkte kontakt til en relevant medarbejder på vores kontaktside.

Har du brug for hjælp?

33 12 11 28