HF / HF enkeltfag (VUC Lyngby)

Vil du kombinere sport og studie, så du ved siden af sporten kan tage eller færdiggøre din ungdomsuddannelse? Så vælg Lyngby HF på VUC Lyngby. Her kan du tage HF-enkeltfag og blive student samtidig med, at du dyrker din sport.

Lyngby HF er en af mange uddannelser på VUC Lyngby, og du kan tage HF som både enkeltfag og e-learning. Uddannelserne er alle meget fleksible og kan skræddersyes til den enkelte person – i perioder kan det måske være hensigtsmæssigt at kunne tage nogle fag på e-learning via nettet, andre gange er det rarest at gå på et hold. Hvis du får arbejde i udlandet, behøver det altså ikke være en hindring for at fortsætte din uddannelse. Samtidig kan du tage din uddannelse i det tempo, der passer med din karriere.

 

Studiets opbygning

Hvis du læser dine fag på Lyngby HF som e-learning, vil du møde forskellige tilrettelæggelsesformer alt efter hvilket fag, der er tale om. Nogle undervisere bruger meget video, andre fokuserer på det skriftlige eller har et særligt fokus på den mundtlige sprogproduktion via lydoptagelser. Fælles for dem alle er, at du skal lave en opgave minimum en gang om ugen. Hvis du i en periode har travlt med din sport, kan du oftest lave en aftale med din underviser om, at du afleverer opgaverne enten før eller efter den travle periode. Da der er opgaver hver uge, er det dog vigtigt, at du ikke kommer for langt bagud, da det kan være svært at nå at indhente.

Uddannelsen/fagene er generelt meget fleksible. Et enkelt HF-fag varer typisk ½ år, mens en hel HF kan tages på 2 år som fuldtidsstudie eller på 3-4 år med omkring 23 timers undervisning om ugen (evt. på e-learning).

Der starter nye HF-hold hvert år i januar og august.

LÆS MERE OG SE OVERSIGT OVER OPSTART AF FAG HER

 

Hvad siger andre studerende?

Peter Holmquist er roer på eliteniveau og drømmer om at komme til OL i Tokyo i 2020. Men selvom roning fylder næsten alt, har han også behov for at blive stimuleret intellektuelt ved at tage en uddannelse.

Siden januar har Peter derfor læst HF-enkeltfag som e-learning på VUC Lyngby. Her tager han i første omgang engelsk og biologi. Efter sommer er det planen at læse tre andre fag, så han til slut får et eksamensbevis, der er adgangsgivende til fysioterapeutuddannelsen.

For Peter er det vigtigt at få fleksibilitet til at kombinere sport og studier:

Det er helt oplagt for mig, fordi jeg får friheden til at tilpasse mit studie til min træning. Det ville jeg ikke kunne, hvis jeg havde almindelig undervisning eller en arbejdsgiver.

 

Pris

Prisen afhænger af uddannelsen og faget, men et HF-fag koster typisk 550 kr.

Hvis du tager en hel HF, kan du få pengene tilbage for de fag, der står på dit eksamensbevis.

 

Kontakt og tilmelding

For yderligere info kontakt rådgiver i 4player, Jesper Mølgaard Kristensen, på:

For tilmelding og valg af fagkombination kan du kontakte VUC Lyngby direkte:

Jytte Thorning, studievejleder
Tlf.: 28146878
Mail: jth@vuclyngby.dk

 

Indholdet på denne præsentationsside er leveret af uddannelsesstedet, der er ansvarlige for indholdets rigtighed.

Kontakt 4player

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Udfyld kontaktformularen og så vender vi tilbage til dig snarest muligt. Du kan også se 4players team og tage direkte kontakt til en relevant medarbejder i vores kontaktsektion via knappen nedenfor.

Har du brug for hjælp?

33 12 11 28